x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adolescentul din Craiova care pregătea un atac terorist, condamnat definitiv

Adolescentul din Craiova care pregătea un atac terorist, condamnat definitiv

15 Oct 2017   •   13:30
Adolescentul din Craiova care pregătea un atac terorist, condamnat definitiv

Constantin Luigi Boicea, adolescentul din Craiova acuzat de DIICOT că pregătea un atac terorist în numele ISIS în România a fost condamnat la închisoare.

Elevul de 18 ani din Craiova acuzat de propagandă în favoarea ISIS şi pregătirea unui atac terorist, a fost condamnat defintiv la 3 ani şi 4 luni de închisoare de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Tânărul, care s-a convertit la Islam după ce 'a găsit adevărul', frecventând o moschee din Craiova, a fost săltat de anchetatori prima dată în anul 2015, atunci când procurorii DIICOT l-au acuzat de propagandă jihadistă.

Tot ceea ce făcea jihadistul din Craiova era să se exprime în mediul online. Pe lângă propagandă, Luigi Constantin cerea și ajutor financiar pentru a pune la cale și executa un atentat terorist în numele religiei în care credea.

După prima reținere, Luigi a fost eliberat sub control judiciar, iar procurorii au dispus ca el să fie supus unei expertize psihiatrice care să stabilească daca are discernământ și poate fi judecat ca un adult.

După ce a fost eliberat, tânărul de 18 ani a continuat să acceseze site-uri de propagandă şi instruire a viitorilor combatanţi aparţinând organizaţiei ISIS. Procurorii DIICOT au descins din nou în anul 2016 în luna decembrie în locuinţa familiei acestuia, acuzat că făcea propagandă pe internet grupării teroriste ISIS. Constantin Luigi Boicea a fost reţinut din nou şi arestat.

În luna mai 2017 a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare, însă inculpatul a contestat decizia judecătorilor. Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a respins pe data de 12 octombrie apelul, iar tânărul din Craiova a rămas să execute pedeapsa data de prima instanţă.

Decizia este definitivă.

OBSERVATOR

×
Subiecte în articol: terorism craiova luigi boicea