x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase va fi eliberat cu şapte zile mai devreme

Adrian Năstase va fi eliberat cu şapte zile mai devreme

05 Dec 2012   •   08:55
Adrian Năstase va fi eliberat cu şapte zile mai devreme
Sursa foto: Intact Images/Karina Knapek

UPDATE 9:25 - Curtea de Apel Bucureşti a decis ca ca cele şapte zile petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca înainte de a fi încarcerat să fie scăzute din condamnarea la doi ani de închisoare primită în dosarul "Trofeul calităţii".

”Este o decizie corectă, este o aplicare corectă a legii. Cele șapte zile îi vor folosi domnului Năstase când comisia din penitenciar va calcula termenul pentru aplicarea dispozițiilor privind eliberarea condiționată. Acesta va fi eliberat undeva după jumătatea lunii ianuarie, începutul lunii februarie”, a declarat avocatul lui Năstase, Ion Cazacu.

.....................

Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa astăzi în cazul recursului fostului premier Adrian Năstase la decizia Tribunalului Bucureşti care a respins cererea sa de scădere din pedepsa condamnării cu închisoarea a celor şapte zile în care s-a aflat în Spitalul Floreasca, după tentativa de suicid din 20 iunie.

În 2 octombrie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Adrian Năstase, fostul premier contestând decizia la Curtea de Apel.

Principalul argument pe care avocaţii lui Adrian Năstase l-au adus în faţa magistraţilor a fost acela că, în timpul spitalizării, acesta a fost ţinut sub pază de trei ofiţeri. Un alt argument este acela că Năstase şi-a început executarea efectivă a pedepsei în momentul în care poliţiştii i-au înmânat mandatul la domiciliu.

Potrivit motivării Tribunalului Bucureşti, "timpul în care condamnatul, în cursul executării pedepsei, se află bolnav în spital intră în durata executării, afară de cazul în care şi-a provocat în mod voit boala iar această împrejurare se constată în cursul executării pedepsei".

Adrian Năstase a fost dus pe 20 iunie cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca din Capitală, în urma unei încercări de sinucidere la domiciliul său, după ce poliţiştii s-au prezentat pentru a-i înmâna mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, pe 20 iunie, pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

×