x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase cere să fie eliberat. Comisia de la Jilava ar putea lua astăzi o decizie

Adrian Năstase cere să fie eliberat. Comisia de la Jilava ar putea lua astăzi o decizie

03 Iul 2014   •   15:22
Adrian Năstase cere să fie eliberat. Comisia de la Jilava ar putea lua astăzi o decizie
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Adrian Năstase a depus la Penitenciarul Jilava o cerere de eliberare condiţionată, fostul premier fiind condamnat la patru ani şi şase luni închisoare în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii".

"Astăzi a fost şedinta comisiei de la Penitenciarul Jilava. Tot astăzi a intrat în comisie şi dosarul lui Adrian Năstase. Eu cred că astăzi se va lua o decizie şi în cursul zilei de mâine va fi sesizată Judecătoria Sectorului 4", a declarat la Antena3 Ion Cazacu, avocatul fostului premier.

Pe 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca la cei patru ani de închisoare primiţi de Adrian Năstase în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii" să se adauge şase luni ca spor de pedeapsă, astfel încât Adrian Năstase va executa în final patru ani şi şase luni de închisoare.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul 'Trofeul calităţii', din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat.


×