x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase, externat de la Urgenţă şi transportat la Penitenciarul Rahova

Adrian Năstase, externat de la Urgenţă şi transportat la Penitenciarul Rahova

26 Iun 2012   •   10:21
Adrian Năstase, externat de la Urgenţă şi transportat la Penitenciarul Rahova

UPDATE 22.39 Ambulanta SMURD a ajuns la Penitenciarul Rahova. In ciuda ploii, la portile penitenciarului in afara presei erau prezenti si multi curiosi, probabil locuitori din zona. Adrian Nastase va fi internat la spitalul penitenciarului.

UPDATE 22.22 Adrian Nastase a fost externat din Spitalul de Urgenta Floreasca. El a fost escortat de catre politistii de la Cercetari Penale catre o ambulanta SMURD care il transporta la Penitenciarul Rahova. Nastase a fost transportat la masina pe o targa. In timpul transbordarii Nastase, acoperit cu o patura, a incercat sa aiba o tinuta demna. tinand capul ridicat. Conform jurnalistilor prezenti la fata locului, fiul sau insoteste ambulanta cu masina personala.

UPDATE 22. 06 Conform unor surse apropiate anchetei citate de realitatea.net, Adrian Nastase ar fi fost audiat pentru tentativa de omor, pentru ca, in momentul tentativei sale de sinucidere, ar fi pus in pericol viata politistului care se afla cu el in incapere.

UPDATE 21.43 Adrian Nastase a avut o discutie cu medicul de la Penitenciarul Rahova, fiindu-i puse intrebari medicale, pentru completarea fisei de arest.

UPDATE 21.10 Medicii de la Spitalul Floreasca au eliberat toate cele trei avize necesare pentru externarea lui Adrian Nastase, astfel ca acesta poate fi transportat de la unitatea sanitara la Spitalul Penitenciar Rahova. Pentru externare au fost necesare avizele medicilor de la Terapie Intensiva, Chirurgie si Cardiologie. Medicii completeaza fisa de externare.

UPDATE 19:32 - Adrian Nastase va fi externat in aceasta seara, potrivit unor surse citate de Antena 3.

UPDATE 19:16 - Doi ofiteri de la Urmariri Penale, insotiti de un procuror s-au deplasat la Spitalul Floreasca, acolo unde este internat Adrian Nastase. Fostul premier ar putea fi transferat la Penitenciarul Rahova in aceasta seara, surse medicale, citate de Realitatea TV, fiind de parere ca Nastase poate fi tratat si in inchisoare.

UPDATE 17:37 - Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti: "Felul in care se continua executarea pedepsei tine strict de politisti. Noi nu am confirmat decat ca nu exista nicio piedica pentru executarea pedepsei.

"UPDATE 17:17 - Tribunalul Bucuresti a decis ca nu exista nicio piedica pentru punerea in executare a sentintei dictate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul Adrian Nastase. Conform acestei decizii, fostul premier are in acest moment statutul de detinut. Decizia poate fi atacata cu recurs

UPDATE 14:30 - Instanta a ramas in pronuntare pentru ora 17:00.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti discuta, la aceasta ora, o solicitare a IGPR prin care institutia cere lamuriri instantei in legatura cu procedurile care trebuie urmate privind punerea in aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Nastase. Avocatii fostului premier au cerut amanarea judecarii solicitarii pe motiv ca Nastase ar trebui sa fie si el citat in acest proces, insa magistratii au respins cererea.

Tribunalul Bucuresti a luat in discutie solicitarea facuta de Inspectoratul General al Politiei Romane. Avocatul Ion Cazacu a aratat insa ca nu este lamurit cu privire la obiectul acestui dosar dintre IGPR si Adrian Nastase, ce are ca obiect contestatia la executare.

Potrivit Mediafax, avocatul lui Nastase a aratat in sala de judecata ca intelege solicitarea politistilor, dar ca in raport de obiectul stabilit de catre instanta acestui caz, respectiv contestatia la executare, procedura nu a fost legal indeplinita.

Cazacu a precizat ca daca acest dosar ar avea ca temei legal articolul ce prevede judecarea unei contestatii la executare, atunci, in opinia sa, potrivit acestui articol din Codul de procedura penala, persoana condamnata aflata in stare de detinere trebuie citata obligatoriu.

In acest context, avocatul a aratat ca, daca ar fi vorba de o contestatie la executare, atunci procedura este viciata deoarece Adrian Nastase nu se afla oficial in stare de detinere, nefiind intocmit un proces-verbal de incarcerare de o unitate de detentie din Romania.

In opinia avocatului, asa cum a exprimat in fata judecatorului pana la acest moment, clientul sau se afla in stare de arest, fiind efectuata doar o parte din procedura punerii in aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Nastase.

Avocatul a spus ca pana la acest moment s-a facut incatusarea si, ulterior, transportarea la spital al lui Adrian Nastase, acestea fiind si motivele pentru care, in opinia sa, pana la acest moment nu s-a facut decat arestarea clientului sau. "Exista in dosar procesul verbal al Politiei din data de 20 iunie, ora 22:00, in care ofiterii de politie au scris ca "

Fiind intrebat in legatura cu sustinerile avocatului, procurorul prezent la sedinta a raspuns ca, in opinia DNA, Adrian Nastase se afla in stare de libertate.

Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul calitatii". Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat in 21 iunie.

Avocatii lui Adrian Nastase au depus in 21 iunie la Tribunalul Bucuresti o cerere de amanare a executarii pedepsei de doi ani de inchisoare, dispusa in cazul fostului premier in dosarul "Trofeul calitatii". Instanta a stabilit initial ca solicitarea sa fie luata in discutie in 5 iulie. Avocatii au formulat o cerere de preschimbare a acestui termen, solicitarea fiind admisa, luni, de instanta Tribunalului Bucuresti, care a dispus ca judecarea sa aiba loc in 28 iunie.


×