x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Europarlamentarul Adrian Severin, la DNA pentru prezentarea materialului de urmărire penală

Europarlamentarul Adrian Severin, la DNA pentru prezentarea materialului de urmărire penală

06 Aug 2013   •   10:33
Europarlamentarul Adrian Severin, la DNA pentru prezentarea materialului de urmărire penală
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Europarlamentarul Adrian Severin s-a prezentat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat, potrivit unor surse judiciare, pentru prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul privind ''bani în schimbul amendamentelor'' relatat de publicaţia "The Sunday Times".

Severin a declarat la ieşirea din sediul DNA, că sub nicio formă nu se pune problema demisiei sale din legislativul european.

"De ce să mă gândesc la demisie? Sub nicio formă nu se pune problema de demisie pentru că indiferent de ceea ce se va întâmpla în continuare eu mă simt cu conştiinţa absolut împăcată", a afirmat Severin la ieşirea din sediul DNA, unde a stat aproximativ patru ore.

"Nu e o faptă spontană pe care cineva a descoperit-o, ci este una provocată sau încercarea de a se provoca o faptă. Oamenii aceia au venit în intenţia de a ne determina pe unii sau pe alţii să facem anumite lucruri care nu sunt în regulă şi mai ales din intenţia de a demonstra la sfârşit că noi am făcut ceea ce nu era în regulă", a adăugat Severin.

Demnitarul a susţinut că nu i s-a reproşat nimic, deşi a fost ministru al privatizării şi preşedinte al Curţii de arbitraj comercial. De asemenea, Adrian Severin a subliniat că nu se gândeşte în prezent dacă va candida sau nu pentru un nou mandat.

Europarlamentarul ar urma să revină la DNA şi în zile următoare să studieze dosarul.

La intrarea în sediul DNA, Adrian Severin a reiterat că dosarul este o " înscenare" pusă la cale de pe plan extern, că nu a depus niciun amendament şi nu a luat bani pentru acest lucru.

"Nici nu m-am angajat, nici nu am întreprins demersuri pentru a determina pe altcineva să depună amendamente, să modifice legislaţia europeană. (...) Ceea ce am făcut a fost să închei un contract de consultanţă care a fost probat de Parlamentul European, care este în perfect regulă şi pe care l-am executat", a susţinut el.

În acest dosar, faţă de Adrian Severin se efectuează acte de urmărire penală pentru infracţiunile de luare de mită, trafic de influenţă, extinse ulterior şi infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

×