x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Ursu, despre noul discurs al lui Iohannis: Războiul, într-o fază de armistițiu

Adrian Ursu, despre noul discurs al lui Iohannis: Războiul, într-o fază de armistițiu

15 Aug 2018   •   22:36
Adrian Ursu, despre noul discurs al lui Iohannis: Războiul, într-o fază de armistițiu

Adrian Ursu susține că discursul de astăzi al președintelui Klaus Iohannis arată o inconsecvență sau "o adaptare din mers".

 

"E destul de abil discursul. Ca urmare, formula este suficient de evazivă astfel încât să putem înțelege că e un discurs pacifist generalizator, spun că e un discurs pacifist cu anumite categorii din societate cu care nu are nimic a împărți președintele Iohannis. Pe de altă parte, nu e exclus să-i fi sunat telefonul sau un reminder. Poate i-au dat de la Bruxelles un reminder. (...) Mesajul de la Bruxelles primit atât de președintele Iohannis cât și de premierul Viorica Dăncilă să nu-și mai încordeze mușchii inutil, păgubos și să sporească tensiunea din țară", a declarat Adrian Ursu la Antena 3.

"Acum vorbește de frățietate generală"

"Oricum, după ieșirea de la sfârșitul săptămânii trecute pare inconsecvent președintele dacă stăm să analizăm pas cu pas fiecare element de discurs. Pe de altă parte devenise limpede că a susține așa cum începuse teza violențelor exclusiv generate de către jandarmi nu putea să continue. Tocmai din cauza asta, în a doua ieșire, președintele a încercat o nuanțare introducând și informația în premieră pentru auditoriul său, că ce să vezi, au fost și oameni răi care i-au lovit pe jandarmi, mă rog, în al treilea, al patrulea paragraf al comunicatului. După care acum vorbește de frățietate generală. Repet, pare ușor inconsecvent sau, dimpotrivă, o adaptare din mers al discursului. Războiul e doar într-o fază de ușor armistițiu", a mai spus jurnalistul.

×