x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Vasilescu, despre discuţiile privind rezerva de aur: E o încercare de a şicana BNR

Adrian Vasilescu, despre discuţiile privind rezerva de aur: E o încercare de a şicana BNR

20 Mar 2019   •   13:02
Adrian Vasilescu, despre discuţiile privind rezerva de aur: E o încercare de a şicana BNR

România este bolnavă de mitul aurului, iar partidul care ar îndrăzni să vândă un gram de aur ar ieşi din istorie, a declarat, miercuri, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României (BNR), la "The Financial Conference".
În opinia sa, discuţia despre rezerva de aur este doar o încercare de a şicana Banca Naţională. 
"Acum sunt discuţii despre aur şi se spun multe minuni în spaţiul public. Chiar se spune că PSD-ul ar vrea să aducă aurul în ţară ca să-l vândă. Asta e o poveste. Chiar dacă ar gândi aşa nişte oameni din PSD că 'hai să aducem aurul în ţară să-l vindem', asta nu se poate întâmpla în România, pentru că România este bolnavă de mitul aurului şi partidul care ar îndrăzni să vândă un gram de aur ar ieşi din istorie. Aşa ceva nu există. Deci, nu asta e problema cu aducerea aurului în ţară. Este doar o încercare de a şicana Banca Naţională. Altceva nimic", a spus Adrian Vasilescu.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus la finalul lunii trecute la Senat o propunere legislativă care prevede că depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României (BNR) în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.
Proiectul care modifică Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României mai prevede că BNR va urmări menţinerea rezervelor la un nivel adecvat tranzacţiilor externe ale României şi, dacă există pericolul diminuării rezervelor, să prezinte un raport Parlamentului şi Guvernului. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: adrian vasilescu bnr rezerva de aur