x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul Otopeni cauta firme care sa alunge pasarile

Aeroportul Otopeni cauta firme care sa alunge pasarile

de Veronica Micu    |    07 Aug 2008   •   00:00
Aeroportul Otopeni cauta firme care sa alunge pasarile

12:25 • Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni va organiza, la sfirsitul lunii septembrie, o licitatie pentru a achizitiona servicii de indepartare a pasarilor cu ajutorul unor ciini din rasa Border Collie, pentru a creste siguranta zborurilor.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni va organiza, la sfîrşitul lunii septembrie, o licitaţie pentru a achiziţiona servicii de îndepărtare a păsărilor cu ajutorul unor cîini din rasa Border Collie, pentru a creşte siguranţa zborurilor.

METODĂ IEFTINĂ. Potrivit Mediafax, valoarea estimativă a contractului, cu o durată de 60 de luni, este de 1,9 milioane de lei (circa 546.000 de euro), sumă care va fi asigurată din fondurile aeroportului. Pot participa la licitaţie firmele care depun o garanţie de 9.500 de lei.
Firmele trebuie să facă dovada că au un angajat medic veterinar şi un instructor de dresaj atestat de Asociţia Chinologică Română. Totodată, ofertanţii trebuie să aibă un adăpost pentru cîini şi un teren cu o suprafaţă de cel puţin 10.000 de metri pătraţi pentru dresajul acestora. În aprilie, unul dintre directorii aeroportului, Valentin Iordache, declara că aerogara va organiza, în luna mai, o licitaţie pentru selectarea unei firme care să dreseze cîini pentru a goni păsările care perturbă traficul aerian. "Dorim să achiziţionăm un serviciu, va trebui să selectăm o firmă. Ne trebuie şase cîini, rasa Border Collie, care să alunge păsările care perturbă traficul aerian. Metoda este folosită cu succes şi în alte ţări şi este destul de ieftină, comparativ cu altele", a spus Iordache la acea dată. Contractul, în valoare de 280.000 de euro, urma să fie încheiat pe cinci ani.

×
Subiecte în articol: observator