x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacerea "Lacul Văcăreşti", la DNA

Afacerea "Lacul Văcăreşti", la DNA

de Violeta Fotache    |    12 Dec 2007   •   00:00

Fostul ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, a fost ieri audiat de procurorii DNA intr-un dosar penal privind afacerea "Lacul Văcăreşti".



Fostul ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, a fost ieri audiat de procurorii DNA intr-un dosar penal privind afacerea "Lacul Văcăreşti".

"Clientul meu a primit citaţie pentru a fi audiat in legătură cu Lacul Văcăreşti. Mai multe nici noi nu ştim la acest moment", a declarat apărătorul Florin Doran. Reamintim că procurorii DNA au fost sesizaţi in anul 2005 de Corpul de Control al Ministerului de Interne privind continuarea cercetărilor legate de concesionarea terenurilor din zona Lacului Văcăreşti din Capitală. Este vorba despre 183 de hectare de teren, care, de fapt, erau obiect al unor litigii de revendicare, peste o sută de persoane invocănd dreptul de proprietate asupra acestora. Zona a fost vizată insă pentru o investiţie imobiliară iniţiată de un om de afaceri australian, care a făcut demersuri pentru a obţine terenurile in concesiune, cu scopul construirii unor cazinouri, a unor vile luxoase şi a unor terenuri de sport. Concesionarea a fost decisă insă prin HG 855/2002, semnată de succesorul lui Ilie in funcţie, Petre Lificiu, de secretarul de stat de la Ministerul Tineretului, Nicolae Mărăşescu, şi de un secretar de stat de la Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina.

×
Subiecte în articol: observator