x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afaceri mascate: Plăţi suplimentare

Afaceri mascate: Plăţi suplimentare

de Monica Andrei Capatos    |    21 Oct 2009   •   00:00

Primăria Capitalei va plăti în plus 1,5 milioane de euro firmei Tehnologica Radion care s-a ocupat de modernizarea liniei de tramvai Calea Moşilor, finalizată în urmă cu aproape un an, banii fiind alocaţi, printr-un act adiţional, pentru lucrările suplimentare executate la terminalul Piaţa Sfântul Gheorghe.



Firma este o clientă permanentă a primăriei, fiindu-i administrate multe lucrări. Teoretic, suma suplimentară este justificată prin faptul că la Piaţa Sfântul Gheorghe au fost descoperite în timpul lucrărilor mai multe situri arheologice care au necesitat evidenţiere şi descărcare arheologică. Practic, lucrurile pot fi interpretate, mai ales că problema ar fi trebuit făcută publică imediat, nu cu mult după inaugurarea arterei.

Nu este singurul caz de acest gen, o situaţie asemănătoare a fost şi la Pasajul Obor, fima mai sus amintită procedând după aceeaşi reţetă. Directorul Direcţiei de Infrastructură şi Servicii Publice, Mădălin Dumitru, a explicat că, după demontarea liniei de tramvai din bucla terminalului Sfântul Gheorghe, pe Strada Băniei, s-a descoperit un sit arheologic al Hanului Sfântul Gheorghe care datează din secolul al VI-lea şi a fost reconstruit de Constantin Brâncoveanu la sfârşitul secolului al XVII-lea.

El a mai spus că semnarea actului adiţional pentru lucrările suplimentare a fost făcută în cursul lunii octombrie, demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare au durat mai multe luni.

×
Subiecte în articol: observator