x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afaceri murdare - Genica Boerica si CAROM SA

Afaceri murdare - Genica Boerica si CAROM SA

13 Ian 2005   •   00:00

Afaceristul doljean Genica Boerica, anchetat pentru mai multe returnari ilegale de TVA, a avut afaceri ilegale si firma CAROM SA Onesti, societate ale carei afaceri sunt verificate si in cazul RAFO.

Click pentru a mari imaginea
Potrivit unui comunicat trimis de Parchetul General, in anul 2001 Boerica ar fi castigat o licitatie trucata, in urma careia a cumparat de la CAROM 40 de vagoane cisterna cu aproximativ 7 miliarde de lei. Anchetatorii sustin ca dupa adjudecarea vagoanelor afaceristul ar fi incercat sa-si recupereze investitia prin mijloace frauduloase.

RAMBURSARE. Boerica i-a ordonat unuia dintre locotenentii sai, Florentin Sargarodchi, ca in contul uneia dintre firmele acestuia sa inregistreze o tranzactie fictiva in legatura cu vagoanele abia cumparate la pretul de 99 de miliarde de lei, sustin procurorii. In urma anchetei, Parchetul a stabilit ca de fapt cele 40 de vagoane nu au parasit niciodata incinta CAROM, iar firma lui Sargarodchi este una fantoma. In urma acestor afaceri fictive, Boerica a reusit sa obtina, in septembrie 2001, o rambursare ilegala de TVA, in valoare de peste 15,2 miliarde de lei. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator