x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AFGANISTAN - Încă un român erou fără cauză

AFGANISTAN - Încă un român erou fără cauză

de Dorian Cobuz    |    21 Mar 2008   •   00:00
AFGANISTAN - Încă un român erou fără cauză

Ionuţ Cosmin Sandu (foto) (29 de ani) este cel de-al şaselea militar român care şi-a pierdut viaţa în Afganistan.

Ionuţ Cosmin Sandu (foto) (29 de ani) este cel de-al şaselea militar român care şi-a pierdut viaţa în Afganistan. Autovehiculul Humvee cu care se afla ieri în misiune de patrulare a sărit în aer după ce a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Incidentul petrecut ieri în jurul orei locale 15:00 a lăsat orfani de tată cei doi copii ai fruntaşului şi a băgat în spital un alt militar român. Plasarea dispozitivului este pusă pe seama talibanilor.

 

Månå teroristå. Conform unui comunicat al Ministerului Apărării, militarul din Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei”, dislocat în Afganistan, a fost ucis pe loc în urma exploziei, şi un altul, rănit, în timpul misiunii ce se desfăşura la nord de localitatea Qalat. Fruntaşul Sandu a decedat, iar caporalul Silviu Atanasiu a fost rănit la piciorul stâng, când autovehiculul Humvee în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. La momentul producerii exploziei, militarii îndeplineau o misiune de patrulare în provincia Zabul.

 

 

Condoleanţe. Conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii, zona a fost imediat securizată, iar militarul rănit a fost evacuat de urgenţă la spitalul din baza Langman, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată. Ambii militari sunt încadraţi la Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei” din Galaţi, erau la a doua misiune în Afganistan. Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul batalionului.

 

 

Conducerea Ministerului Apărării

şi-a exprimat profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment şi a transmis condoleanţe familiei prin intermediul unui comunicat de presă. Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri seară, cu militarii români din baza “Butmir” de lângă Sarajevo, ţinând împreună cu aceştia un moment de reculegere în memoria militarului român căzut în Afganistan.
×
Subiecte în articol: observator