x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afganistan - Un militar român a muritşi alţi patru au fost răniţi

Afganistan - Un militar român a muritşi alţi patru au fost răniţi

31 Aug 2008   •   00:00

Un militar român a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi duminică în Afganistan, informează un comunicat al Ministerului Apărării de la Bucureşti.



Un militar român a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi duminică în Afganistan, informează un comunicat al Ministerului Apărării remis agenţiei MEDIAFAX.

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

În urma exploziei, sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu a fost ucis. Militarul era căsătorit, avea doi copii şi este angajat al Ministerului Apărării din 2003.

Militarii răniţi au primit asistenţă medicală la faţa locului, după care au fost transportaţi la spitalul militar din Baza Lagman.

Cei patru militari răniţi au vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani şi se află în stare gravă, a precizat, pentru MEDIAFAX, Andreea Dumitru, purtătorul de cuvânt al MAp. Cei patru sunt internaţi la Spitalul din Baza Lagman.

Militarul care şi-a pierdut viaţa avea vârsta de 32 de ani, a mai spus Andreea Dumitru.

Ministerul Apărării a anunţat că militarii răniţi sunt: sergentul major Matei Gheorghe Irinel (28 de ani), fruntaşul Angelescu Dumitru Bogdan (27 de ani), soldatul Mihai Dumitru Marius (23 de ani) şi soldatul Butoi Ionuţ Claudiu (30 de ani) din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele".

Conform sursei citate, fruntaşul Angelescu Dumitru Bogdan este internat la spitalul din baza Lagman, iar starea lui este stabilă.

Ceilalţi trei militari răniţi au fost transportaţi de la spitalul din baza Lagman la cel din Kandahar, unde este evaluată starea lor de sănătate şi primesc îngrijiri medicale.

Ministerul Apărării monitorizează starea de sănătate a militarilor răniţi şi ţine permanent legătura cu familiile acestora.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: observator raniti