x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Află cum te mai poţi înscrie, până vineri, 15 iunie, la Şcoala de Vară Aspire Academy, un program pentru studenţii de astăzi şi liderii de mâine!

Află cum te mai poţi înscrie, până vineri, 15 iunie, la Şcoala de Vară Aspire Academy, un program pentru studenţii de astăzi şi liderii de mâine!

de Diana Scarlat    |    10 Iun 2012   •   11:08

In perioada 22-30 iulie 2012 se va desfasura, la Poiana Brasov, Scoala de vara Aspire Academy, un program axat pe leadership, antreprenoriat si inovatie.

Dintre aplicanti vor fi selectati sa participe la Aspire Academy 2012 40 de studenti exceptionali. Inscrierea se va face pe baza de aplicatie online pe site-ul aspireacademy.ro, iar o parte dintre candidatii admisi vor primi bursa integrala, care acopera atat costurile de participare, cat si pe cele de cazare si masa. Termenul limita pentru inscrierea la Scoala de Vara Aspire Academi este 15 iunie. Pentru admitere sunt necesare cunostinte avansate de limba engleza.

In 2011, au fost primite aplicatii din toata tara, precum si din alte zece tari din Europa Centrala si de Est. Printre invitatii speciali ai editiei 2011 a Aspire Academy s-au numarat Florin Talpes, fondatorul companiei BitDefender, Dan Pascariu, presedintele consiliului de administratie Unicredit Tiriac Bank, Bogdan Georgescu, un antreprenor tanar care se orienteaza pe probleme sociale, sau Mihnea Constantinescu, sef de cabinet al Primilor Ministri din diverse guvernari.

"Fiecare personalitate care a venit sa ne vorbeasca despre reusita profesionala ne-a impartasit cate ceva din tainele unei cariere de succes. Am avut ce invata de la acesti oameni exceptionali, iar anul acesta avem noi invitati surpriza", explica Alexandru Lazar, unul dintre absolventii acestui program, care participa, anul acesta, alaturi de colegii lui de la Aspire Academy 2011, la echipa de organizare a Scolii de Vara. Organizarea evenimentului din 2012 este primul proiect care-i implica direct pe absolventii editiei anterioare, punandu-i intr-o situatie concreta de interactiune cu toate segmentele pietei din Romania.

Dupa absolvire, studentii vor avea sansa sa puna in aplicare tot ceea ce au invatat la Aspire Academy prin proiecte finale antreprenoriale. Participantii vor fi impartiti in grupe si vor fi indrumati in realizarea planurilor de afaceri de catre studenti internationali de la Wharton Business School a Universitatii Pennsylvania, SUA.

Scoala de Vara Aspire Academy a fost infiintata de studenti si absolventi de la facultati de top din Statele Unite si Europa, precum Harvard, Princeton si Georgetown, Aspire Academy ii expune pe participanti la cursuri predate exclusiv de catre profesori de la prestigioasa universitate Harvard. Mai mult, Aspire Academy are ca scop interactiunea directa dintre studenti si personalitati de success din diverse domenii din Romania.

Programul Aspire Academy este structurat pe baza a trei module: leadership, antreprenoriat si dezvoltare personala. Metoda de predare la Aspire Academy este inspirata de cea utilizata la Harvard Business School. Curricula se bazeaza pe studii de caz ale unor situatii reale precum criza financiara din Grecia sau strategiile unor companii de success. Cursurile constau in interactiunea constanta dintre studenti si profesori. Astfel, Aspire Academy ofera participantilor oportunitatea de a intra in contact, intr-o forma activa si antrenanta, cu un alt sistem de formare si dezvoltare, mai dinamic, mai introspectiv si orientat pe stimularea interesului studentilor.

×