x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenţia de presă MTI: "Sigur Gipsy l-a ucis pe Hardy?”

Agenţia de presă MTI: "Sigur Gipsy l-a ucis pe Hardy?”

de Istvan Deak    |    11 Oct 2011   •   13:34

Cazul uciderii baschetbalistului Chauncey Hardy a facut inconjurul lumii, insa a prins un ecou puternic in Ungaria, prin prisma asemanarii cu cazul Marian Cozma, handbalistul roman, injunghiat mortal, in fata localului Patriota, din Veszprem. Editiile online ale ziarelor Washington Post, Daily Mail, Die Presse, Die Welt, au prezentat intamplarile de la Giurgiu, in schimb, agentia de presa MTI a facut o paralela intre cele doua cazuri si se intreaba daca cel poreclit Gipsy este cu adevarat ucigasul baschetbalistului american.

"Cazul baschetbalistului ucis la Giurgiu, pare copia fidela a cazului Cozma, insa prezinta si cateva diferente elocvente. Intr-un local, dintr-un oras din sudul Romaniei, Giurgiu, un baschetbalist american de 23 de ani, Chauncey Hardy, a fost ucis in bataie. Medicii au incercat sa il salveze, insa nu au reusit. Motivul crimei: Hardy ar fi incercat sa invite la dans pe prietena unuia dintre agresori. Politia romana a audiat 20 de persoane in acest caz. Suspectul principal este membru al clanului Butoane, si este poreclit Gipsy. Acesta i-a aplicat un pumn lui Hardy, care a suferit leziuni fatale la nivelul capului, in urma impactului cu solul.

Ceea ce diferentiaza cele doua cazuri, este implicarea politicului in tragedia din Romania. Agresorii fac parte dintr-un clan, care tine sub de teroare, de ani de zile, orasul Giurgiu, interlopii fiind protejati de primarul orasului, Lucian Iliescu. Acesta nu este un caz singular in Romania. Majoritatea oraselor sunt conduse de mafiile locale, in timp ce politistii sunt mana in mana cu procurori si judecatori pentru protejarea lor. La Veszprem, in schimb, nici nu s-a pus problema ca cineva sa apese pe butoane pentru salvarea vinovatilor pentru moartea lui Marian Cozma. Politia maghiara a actionat prompt si eficient. Frapant este faptul ca in momentul in care Gipsy s-a predate politiei, prima grija a oamenilor legii a fost sa dovedeasca ca acesta nu face parte din clanul Butoane. In astfel de circumstante, este normal sa ne intrebam daca Gipsy este cu adevarat ucigasul lui Hardy', noteaza MTI.

×