x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenţiile de protecţia mediului vor monitoriza potenţialii poluatori

Agenţiile de protecţia mediului vor monitoriza potenţialii poluatori

03 Iun 2019   •   16:34
Agenţiile de protecţia mediului vor monitoriza potenţialii poluatori

Ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, a declarat, astăzi, la Comandamentul pe inundaţii de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), că a luat decizia ca agenţiile de protecţia mediului să monitorizeze agenţii economici care ar putea polua.

„Având în vedere că avertizările meteo şi hidrologice din următoarea perioadă nu sunt tocmai favorabile, azi de dimineaţă am decis, într-o circulară dată către toate agenţiile de protecţia mediului din ţară şi Garda Naţională de Mediu Judeţeană să monitorizeze toţi agenţii economici care ar putea să polueze, să deverseze în albia râurilor sau să afecteze viaţa cetăţenilor, astfel încât, în cazul în care există unele poluări, agenţii economici respectivi să se mobilizeze exemplar, pentru că au aceeaşi responsabilitate de mediu aşa cum avem şi noi, instituţiile statului”, a spus Gavrilescu, la videoconferinţa de la MAI.

De asemenea, ministrul Mediului a făcut apel către reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor „să fie făcute imediat” analizele pentru probele care urmează să fie prelevate.

Graţiela Gavrilescu a cerut să fie verificate toate planurile de intervenţie. „Să verificaţi cu foarte mare atenţie astăzi (...) toate planurile de intervenţie, astfel încât fiecare societate, agent economic, să aibă acest plan de intervenţie actualizat şi în cazul în care e nevoie (...) să fie în alertă maximă, iar dispeceratele acestor poluatori să funcţioneze şi să răspundă Instituţiei Prefectului şi tuturor instituţiilor de mediu din judeţ”, a mai spus ministrul Mediului.

×