x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agentul prins luând mită a demisionat din Poliţie şi riscă până la 15 ani de închisoare

Agentul prins luând mită a demisionat din Poliţie şi riscă până la 15 ani de închisoare

de Mediafax    |    04 Oct 2011   •   15:59

Agentul de politie de la Sectia 9 Politie rurala Chirnogeni care a fost prins in flagrant, marti, primind mita 2.000 de lei, si-a prezentat demisia, ea fiind acceptata de conducerea IPJ Constanta.
Potrivit reprezentantilor IPJ, Laurentiu Albu a fost retinut de procurori pentru 24 de ore si este cercetat pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au informat, printr-un comunicat remis presei, ca pe parcursul zilei de marti va fi formulata propunere de arestare preventiva a inculpatului Laurentiu Albu, ea urmand sa fie trimisa spre solutionare judecatorilor.

Din probatoriul administrat in cauza reiese ca, pe 16 septembrie, denuntatorul, care este din comuna Baraganu, i-a incredintat spre folosinta autoturismul sau marca Dacia unei persoane, desi stia ca aceasta nu poseda permis de conducere. Persoana respectiva a fost depistata de agentul de politie inculpat, conducand autoturismul pe drumurile publice si i-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a autovehiculului pe drumurile publice fara permis.

''Pentru a nu-si indeplini in mod corespunzator atributiile de serviciu si, pe cale de consecinta, de a-l ajuta sa nu fie tras la raspundere penala pentru comiterea infractiunii de incredintare a unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu poseda permis de conducere, agentul de politie inculpat i-a pretins denuntatorului S. S. suma de 2.700 de lei. Dupa ce la data de 25 septembrie 2011 denuntatorul i-a remis inculpatului suma de 700 de lei, provenita din instrainarea autoturismului, iar acesta l-a pasuit pentru remiterea diferentei, denuntatorul a sesizat organele de urmarire penala'', au informat procurorii.

Conform acestora, marti, in jurul orei 8,00, ofiterii de politie din Directia Generale Anticoruptie Constanta, delegati de procuror in acest sens, l-au prins in flagrant pe agentul de politie Laurentiu Albu, dupa ce a primit de la denuntator suma de 2.000 de lei.

Imediat dupa ce a primit banii, inculpatul a incercat sa dispara de la locul faptei, demarand in tromba cu autoturismul sau de serviciu. El a fost urmarit de politistii anticoruptie, iar pe traseu a aruncat pe geamul portierei bancnotele primite drept mita, insa una dintre cele 20 de bancnote a fost prinsa de curentul de aer si a ramas pe bancheta autoturismului sau.

In cele din urma, inculpatul a fost blocat in trafic, in apropierea Primariei Baraganu, si condus la Parchet pentru cercetari.

Pentru infractiunea comisa, politistul risca inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi

×