x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aglomerație la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac

Aglomerație la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac

03 Ian 2019   •   17:35
Aglomerație la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac

Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, este aglomerat, joi, timpul de aşteptare pentru controlul documentelor fiind de aproximativ o oră, faţă de 15 minute în mod obişnuit, autorităţile de frontieră precizând că românii care lucrează în străinătate şi au fost în ţară de Sărbători au început să părăsească România.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Arad, aproximativ 17.500 de persoane au ieşit din România prin PTF Nădlac II în ultimele 24 de ore, de trei ori mai multe faţă de zilele obişnuite, astfel că autorităţile de frontieră au luat, joi, măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.
În punctul de control situat pe autostrada pan-europeană au fost deschise artere suplimentare pe sensul de ieşire din ţară, controlul documentelor fiind făcut pe şapte benzi, faţă de trei folosite pe sensul de intrare.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Matei Filip-Ionuţ, a declarat, pentru AGERPRES, că PTF Nădlac II a început să se aglomereze joi dimineaţă.
"În această perioadă, foarte mulţi dintre românii care s-au stabilit în alte ţări şi au venit în România pentru petrecerea sărbătorilor se întorc la locurile de muncă. Pe sensul de ieşire s-a constatat deja o triplare a valorilor de trafic în ultimele 24 de ore, cel mai aglomerat punct de tranzit din judeţul Arad fiind Nădlac II, unde au fost înregistrate 17.450 de persoane cu 5.800 de mijloace de transport", a declarat sursa citată.
Conform Poliţiei de Frontieră Arad, la frontiera cu Ungaria se menţin măsuri speciale de fluidizare a traficului şi în următoarele zile.
Pe sensul de intrare în ţară, valorile de trafic de la PTF Nădlac II sunt scăzute, fiind înregistrate aproximativ 3.000 de persoane cu 1.300 de mijloace de transport în ultimele 24 de ore.
La PTF Nădlac I (situat pe DN7), traficul este în creştere pe sensul de ieşire din ţară, unde se aşteaptă pentru control 40 de minute.
Poliţiştii de frontieră spun că, în schimb, PTF Vărşand şi Turnu nu sunt aglomerate, iar aici se aşteaptă cel mult zece minute pentru control. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: nadlac trecerea frontierei