x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agora civică şi autostrada suspendată, respinse cu scandal

Agora civică şi autostrada suspendată, respinse cu scandal

de Iulia Barbu    |    23 Feb 2012   •   21:00

Consilierii generali ai Capitalei s-au certat joi mai bine de trei ore numai pentru introducerea pe ordinea de zi a infiintarii agorei civice la Universitate si a proiectului de hotarare care reglementeaza indicatorii tehnici pentru inelul median al Bucurestiului (n.r. – autostrada suspendata). Astfel ca, propunerea Pro Demo­cratia, sustinuta si de Sorin Oprescu, edilul Bucurestiului, de a infiinta o agora civica la Universitate a pri­mit 22 de voturi pentru, 1 vot impotriva si a avut 24 de abtineri. Proiectul prevedea aprobarea de principiu a statutului de agora, pentru ca in maxim 60 de zile sa fie pregatit re­gulamentul de functionare. Parerile au fost impartite. De la consilierii PDL care au afirmat ca agora la Universitate incalca Legea 60 privind adunarile publice, si pana la consilierii USL care si-au numit colegii de sedinta agorafobi, acuzele au curs de ambele parti.

Nici proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnici pentru inelul median al Capitalei nu s-a bucurat de mai multa sustinere. Consilierii PDL au motivat ca valoarea investitiei este prea mare, ajungand in opinia lor la 1,5 miliarde de euro. Acestia au afirmat si ca nu cunosc detaliile proiectului. Pe de alta parte, Sorin Oprescu a explicat ca este nevoie de aprobarea indicatorilor pentru ca aceasta autostrada suspendata sa fie construita in parteneriat public – privat.

Mai mult, proiectul inelului median al Bucurestiului este departe de a fi 'strain' opiniei publice. Intrebat care ar fi costul de tranzit pentru autostrada suspendata, daca va fi construita in parteneriat public – privat, Oprescu a spus ca undeva intre 18-21 de euro pe an. 'Ma asteptam sa respinga acest proiect. PDL a intrat deja in logica electorala. Vor ca in Bucuresti sa nu se mai intample nimic si apoi sa imi reproseze ca eu nu am facut. De altfel, niciodata in cei patru ani nu au avut o motivatie logica a proiectelor pe care le-au respins', a declarat Sorin Oprescu, dupa ce PUZ-ul autostrazii suspendate nu a fost introdus pe ordinea de zi. Tot ieri, consilierii generali au cerut formarea unor comisii de ancheta pentru Administratia Strazilor, dar si pentru Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) si au si votat pentru introducerea lor pe ordinea de zi.

×
Subiecte în articol: observator