x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un Registru național

Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un Registru național

20 Iun 2019   •   15:27
Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un Registru național
Sursa foto: DIANA OROS

Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un Registru național și monitorizați de Poliție. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. 

Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcționarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare (PL-x 552/17.10.2018).

Persoanele înscrise în acest registru au obligația să comunice Poliției, odată la cel mult trei luni, informații precum profesia, mijloacele de existență, cu ce persoane minore, în vârstă, cu dizabilități sau vulnerabile locuiesc sau intră în contact frecvent sau ce școli sau spitale de copii frecventează.

De asemenea, dacă își schimbă locuința sau pleacă într-o călătorie trebuie să anunțe Poliția în cel mult 3, respectiv 15 zile.

La rândul său, Poliția trebuie să facă verificări la domiciliul persoanelor înscrise în registru, nu mai târziu de trei luni, notează Hotnews.

×
Subiecte în articol: Agresorii sexuali