x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agricultură + justiţie = love

Agricultură + justiţie = love

de Luiza Moldovan    |    20 Iul 2009   •   00:00

Ştiţi care e cel mai scurt banc politic, nu? Boc! Iha! Şi acum să trecem la lucruri mai serioase. Mă enervează noul ministru Plăcintă tocmai pentru c-o cheamă Plăcintă şi mă gândesc mereu la o plăcintă.



Bine că n-o cheamă Păstrăv-pe-Pat-de-Legume. Sau Ciorbă-cu-Smântână. Sau, şi mai rău, Îngheţată-cu-Frişcă-şi-Vanilie.
Ca să zic o intersecţie... scuze... o interjecţie, "pfiu"!

L-am văzut pe domnul Becali în Parlamentul European şi mi-am zis în gându-mi că să mă bucur. Deoarece el, când a fost întrebat în ce comisie e, a zis că în comisia de agricultură şi justiţie, "ştiţi dumneavoastră, cu justiţia, că eu sunt mai mult cu justiţia", iar citatul este aproximativ (de fapt, voia să spună că e însetat de dreptate, sper că v-aţi prins). Nici n-a terminat bine de zis, că degrab' am avut o revelaţie de intelectual. Da, mi-am zis, asta da alăturare de termeni: agricultură şi justiţie.

Exact. Cum de nu mă gândisem până atunci? Agricultura a mers dintotdeauna mână-n mână cu justiţia. Ca să mă risc un exemplu: de exemplu, e foarte just să faci agricultură, la fel cum să faci agricultură e foarte... ăăă... just.

Un om care face agricultură, în mod imediat, e un tip care ştie ce-i aia justiţie. E just să uzi pomii, să plantezi roşiile.
E just ca, dacă, de exemplu, (dau un exemplu), ai plantat seminţe de leuştean, să te aştepţi tot la leuştean, nu la ienibahar în pachet. Deci e normal. Cum, de exemplu, şi reciproca: dacă ies roşii, e clar că, la un moment dat, agricultorul a sădit în pământ seminţe de, da, aţi ghicit.

Mă bucur mult pentru domnul Becali că nu a lăsat să treacă în mâna oricărui neavenit comisia de agricultură şi justiţie. Acum, că agricultura şi justiţia au un paznic de nădejde, noi, pomii fructiferi din România, putem să dormim liniştiţi. Nici un corcoduş să nu creadă că se va preface în cireş, pentru că n-o să-i meargă. Cel puţin, nu atâta vreme cât e Războinicul Luminii la babordul agriculturii.

Nici o piersică să nu spere într-o alianţă bazată pe nepotism cu nectarina, pentru că acest lucru nu va fi permis. Nici un vierme să nu se creadă omidă, pentru că n-o să-i meargă. Nici o ceapă roşie să nu-şi facă peelinguri, pentru că n-o să se trateze nicicând de cuperoză pe banii noştri, ai contribuabililor fructiferi oneşti. E o chestiune de justeţe. Şi de justiţie. Într-o Europă a agriculturii şi justiţiei, domnul Becali garantează: nici o vacă n-o să devină pisică şi nici un bou n-o să se facă leu.

(Pentru că mai are şi o subcomisie de medicină veterinară, în cadrul comisiei de agricultură, şi d-aia am specificat.)

×
Subiecte în articol: justitie mass-media agricol