x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ajunul Anului Nou. Avertismentul polițiștilor pentru toți românii

Ajunul Anului Nou. Avertismentul polițiștilor pentru toți românii

31 Dec 2016   •   12:46
Ajunul Anului Nou. Avertismentul polițiștilor pentru toți românii

Ajunul Anului Nou. Poliția Română postează pe pagina de Facebok câteva reguli de urmat pentru a face cumpărături în siguranță, în Ajunul Anului Nou. Iată ce trebuie să știi în Ajunul Anului Nou:

• Agitaţia specifică sărbătorilor de iarnă le oferă hoților oportunitatea de a acționa și a comite furturi ori spargeri.

•  Recomandăm tuturor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, la cumpărături.

Recomandări pentru Ajunul Anului Nou

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar. Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor şi reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului. Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi! Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată, protejaţi-vă geanta şi fiţi atenţi la persoanele care se ciocnesc „accidental” de dumneavoastră; hoţii de buzunare sunt foarte rapizi şi este posibil să nu fie o întâmplare!

Ajunul Anului Nou. Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături.

Când achitaţi cumpărăturile, nu vă lăsaţi portofelul pe tejghea până aranjaţi cumpărăturile sau pentru alte motive!

Când sunteţi însoţiţi de copii, explicaţi-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate din magazin.

Ajunul Anului Nou. Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”

La întoarcerea spre casă, evitaţi să vă supraîncărcaţi de cumpărături şi deplasaţi-vă pe străzi şi alei populate şi iluminate. Nu alegeţi scurtături prin parcuri sau zone întunecate.

Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete, serviete.

Atunci când aţi pornit maşina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtaţi de ea! Nu o lăsaţi pornită şi neasigurată nici măcar atunci când o părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare.

Ajunul Anului Nou. Dacă sunteţi victimă sau martor la săvârşirea vreunei infracţiuni, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

×