x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ajutor în alegerea carierei pentru absolvenţii de facultate

Ajutor în alegerea carierei pentru absolvenţii de facultate

10 Iul 2014   •   16:06
Ajutor în alegerea carierei pentru absolvenţii de facultate

Studenţii români vor beneficia de un program destinat consilierii profesionale. Proiectul – denumit "Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenţilor” - este implementat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi urmăreşte facilitarea accesului pentru 5.000 de tineri absolvenţi la o piaţă a muncii modernă şi dinamică.

Programul se desfăşoară la nivel naţional, în 13 centre de consiliere şi orientare profesională, organizate în câteva oraşe ale ţării, printre care: Bucureşti, Braşov, Timişoara, Craiova, Suceava, Arad, Ploieşti şi Piteşti. În aceste centre, studenţii vor beneficia de sprijin privind descoperirea propriilor abilităţi, identificarea oportunităţilor şi luarea unor decizii profesionale. Vor învăţa să-şi redacteze CV-ul şi scrisoarea de intenţie şi vor fi instruiţi pentru a face faţă interviului de angajare.

Prezent la evenimentul de lansare a proiectului, Irinel Ciocioc, consilierul ministrului Tineretului şi Sportului – Gabriela Szabo, a atras atenţia asupra nivelului şomajului în rândul tinerilor, nivel care atinge 24%, iar neoficial, ar ajunge la 40%. În aceste condiţii, o asemenea iniţiativă urmăreşte creşterea motivării în rândul tinerilor şi, astfel, reducerea ponderii celor fără locuri de muncă.

La conferinţă a participat şi Loredana Urzică - preşedintele Uniunii Studenţilor din România - care a spus că, în momentul de faţă, un consilier este responsabil pentru aproximativ 8.000 de studenţi - sarcină, practic, imposibilă.

Pentru buna consiliere a tinerilor, organizatorii colaborează cu cercetători şi specialişti în psihologie şi ştiinţele educaţiei. Tinerii interesaţi să beneficieze de acest program pot accesa platforma online startincariera.ro.

×
Subiecte în articol: consiliere cariera start in cariera