x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ajutor umanitar

Ajutor umanitar

de Luiza Moldovan    |    16 Sep 2014   •   11:17

Ştiri la cald despre convoiul umanitar rusesc, care se îndreaptă, chiar în aceste momente, spre Ucraina. Acest convoi este protejat, spun surse demne de încredere, de încă 100 000 de soldaţi trimişi în avans, ca să-i protejeze pe şoferii convoiului. Aceştia nu stau doar la volan, ci mai stau şi în camioane, pur şi simplu, cu arma la picior, în caz că. NATO a avut o reacţie dură şi a amplasat radare pe traseul convoiului umanitar. Ele vor înregistra orice depăşire de viteză şi le vor trimite amenzile acasă, şoferilor indisciplinaţi. La urma urmei, regulile rutiere nu trebuie încălcate nici măcar atunci când te grăbeşti cu ajutoarele.

Potrivit unui martor ocular, un camion din convoiul umanitar se vinde deja la târgul Auto Vitan: 80 000 km reali, rulat exclusiv în afară. Americanii se gândesc foarte serios să trimită şi ei un convoi umanitar, ca să-i apere pe ucraineni de convoiul rusesc. Un glumeţ a fost surprins când arunca, în scop umanitar, o grenadă umanitară sătenilor. La rândul său, Ambasadorul Franţei în Rusia a făcut un apel către populaţia ucraineană: “Eu zic să vă predaţi cât încă mai e timp”.

Un corespondent la faţa locului a remarcat, cu acuitate jurnalistică deosebită, că, din cauză că nu li s-a permis accesul pe teritoriul ucrainean, ruşii au mutat graniţa 200 km spre vest. Şi toate acestea, pentru o cauză atât de nobilă! În ciuda eforturilor deosebite venite din partea Rusiei, civilii ucraineni tot au ceva de comentat. Ei spun că, cităm: “Oricum ai monta trusa medicală, tot mortier de 30mm iese!” Ţţţţ!

Am tras şi noi cu ochiul în camioanele umanitare. Jumătate din acestea conţineau marfă de excepţională calitate, netimbrată, care dăunează grav sănătăţii, dar cui îi pasă? În ciuda unor nemulţumiţi (cărora chiar li s-a şi luat darul!), am întâlnit şi ucraineni fericiţi. Altfel nu ne putem explica strigătele exagerate de “ajutor, ajutor”, care se aud de peste graniţă. Ce drăguţ!
Cu prietenie şi iubire fraternă, poporul rus a avertizat poporul român că, dacă mai face multă gargară, o să primească şi el nişte ajutoare. Radioul de stat “Vocea Rusiei” a revendicat ştirea.
La rândul lor, nici partidele politice din România nu puteau să stea degeaba: ele au mustrat Rusia, cu părintească… ăăăă…. cu părintească: “Făina şi uleiul se duc înainte să chemi populaţia la referendum, nu după cinci luni!”.

O ştire de ultimă oră zguduie internetul: un sat ucrainean a dispărut după ce un soldat rus a scăpat pe jos o sticlă cu Rivanol. Vom reveni cu amănunte.

(N.B.: Aceste “ştiri” au fost culese de pe net şi sunt un pamflet, iar dacă sunt un pamflet, ele doresc să fie tratate ca atare.)

×