x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Al doilea deces cauzat de gripa porcină (AH1N1) în judeţul Constanţa

Al doilea deces cauzat de gripa porcină (AH1N1) în judeţul Constanţa

08 Mar 2013   •   14:31
Al doilea deces cauzat de gripa porcină (AH1N1) în judeţul Constanţa
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Unul dintre pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, un bărbat de 41 de ani în cazul căruia a fost confirmată gripa porcină, a murit vineri dimineaţă, acesta fiind al doilea deces înregistrat la o persoană infectată cu virusul AH1N1.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, infectarea cu virusul gripei porcine a fost confirmată la şapte persoane, în ultima săptămână, şi anume la bărbatul care a murit vineri, fiind vorba de un pacient obez, care fuma trei - patru pachete de ţigări pe zi, şi la un bărbat de 57 de ani, tot obez, care a decedat la spitalul judeţean la începutul lunii martie.

Două femei, una de 69 de ani, cu factori de risc obezitate, diabet zaharat şi afecţiuni cardiace, şi alta de 44 de ani, fără factori de risc, sunt şi ele spitalizate cu gripă porcină, iar starea lor de sănătate este bună.

Mai sunt infectate cu virusul AH1N1 trei femei de 26 de ani, 29 de ani, respectiv, 59 de ani, care se află sub supravegherea medicilor de familie, fără a fi necesară internarea într-o unitate spitalicească.

Potrivit reprezentantului DSP Constanţa, alte nouă persoane sunt suspectate de gripă, peste trei mii sunt înregistrate cu viroze şi aproape o mie cu pneumonie.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute aflate în evidenţele medicilor constănţeni, în perioada 25 februarie - 3 martie, este mai mic cu circa 4% faţă de săptămâna anterioară şi cu peste 1,7% mai mare comparativ cu media ultimelor trei săptămâni.

"Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa recomandă persoanelor care prezintă simptomatologie tip gripă - stare generală modificată, febră, dureri osteoarticulare, tuse, cefalee, dificultăţi respiratorii, să se adreseze medicului în vederea stabilirii diagnosticului, tratamentului adecvat şi supravegherii evoluţiei cazului'', a precizat dr. Constantin Dina.

×
Subiecte în articol: gripa porcina ah1n1 deces