x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Al doilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud ajunge mâine în România

Al doilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud ajunge mâine în România

27 Mar 2020   •   19:44
Al doilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud ajunge mâine în România

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că, sâmbătă, va ajunge în țară, cu un avion C-17 Globemaster III, al doilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud. Este vorba de un transport care conține 100.000 de combinezoane pentru medici.

Ministerul Apărării Naţionale a cerut desfăşurarea unei noi misiuni aeriene de urgenţă pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti. Echipamentele constă în alte 100.000 de combinezoane de protecţie şi vor ajunge sâmbătă pe Aeroportul Otopeni.

Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naţionale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgenţă în contextul gestionării pandemiei de coronavirus.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU şi acestea vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical.

Coordonarea celor două zboruri s-a realizat, din partea României, de Centrul Naţional Militar de Comandă al MApN.

Primul transport, care a conținut alte 100.000 de combinezoane de protecție, au ajuns joi dimineață pe aeroportul Otopeni de la Seul, cu o aeronavă NATO, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: transport de echipamente medicale