x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Albert de Monaco a vizitat Dobrogea şi Delta Dunării. Elena Udrea a dat declaraţii...

Albert de Monaco a vizitat Dobrogea şi Delta Dunării. Elena Udrea a dat declaraţii...

24 Apr 2009   •   00:00

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a vizitat în această dimineaţă Centrul Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea. Delegaţia oficială a fost însoţită de ministrul Turismului, Elena Udrea şi de către ministrul Culturii, Theodor Paleologu. Conform Agerpres, vizita Prinţului Albert al II-lea de Monaco a durat aproape două ore, prezentarea Centrului fiind făcută de reprezentantul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea, Mihai Petrescu.



Prinţul se plimbă, Elena vorbeşte!

La final, prinţul Albert al II-lea de Monaco a vizitat şi standul de obiecte artizanale din Centrul Ecoturistic Delta Dunării de unde a cumpărat un suvenir realizat din împletitură din papură. ''Vreau să mă întorc o săptămână în zona Dobrogei, alături de jurnalişti. Gândim un proiect de promovare a zonei Dobrogea, cu toate locurile frumoase de aici, pentru a fi filmate. Am văzut de exemplu Enisala, este incredibil. Oamenii nu vor să sape în curţi pentru că dau de situri arheologice'', a declarat ministrul Turismului, Elena Udrea.

Preparate tradiţionale

În jurul orei 12.00, prinţul Albert al II-lea de Monaco a plecat în excursie în Delta Dunării, zeci de curioşi strângându-se pe faleza oraşului Tulcea. În timpul excursiei cu nava ''Camena'' a hotelului ''Delta'', oaspeţii vor servi prânzul, meniul fiind compus în special din preparate din peşte. ''Avem o gustare cu peşte de apă dulce, batog de morun şi somn, icre de ştiucă, salată de ţelină. Urmează o ciorbă de peşte, un medalion de morun, nisetru la grătar, mămăliguţă gratinată şi tăiţei de dovlecei, iar la desert am pregătit un mousse de cacao cu alune de pădure, banane caramel şi îngheţată de cacao. Dacă suntem în Deltă am zis să mergem pe preparate din Dobrogea'', a menţionat Nicolae Buşu, şeful bucătar din hotel ''Delta'', care a pregătit meniul prinţului Albert al II-lea de Monaco.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco se află începând de joi în România, vizita sa oficială de două zile urmând să se încheie cu excursia în Delta Dunării.

×
Subiecte în articol: observator delta delta dunării