x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Albert de Monaco - Investitia printului, pe apa sambetei

Albert de Monaco - Investitia printului, pe apa sambetei

de Octavian Herta    |    17 Aug 2005   •   00:00
Albert de Monaco - Investitia printului, pe apa sambetei

O cladire din comuna valceana Maldarasti, "prinsa in legea monumentelor istorice", in care printul Albert de Monaco a investit masiv, este revendicata de urmasii lui Stefan Plesoianu, fostul proprietar al casei. "Casa Plesoianu" a functionat pana in urma cu doi ani ca sectie a Spitalului Horezu. In 2003, spitalul a predat cladirea, insa a mentinut o parte din bunuri si a continuat sa asigure paza imobilului. In perioada 1991-1996, printul Albert de Monaco, impreuna cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Valcea au infiintat in acel spatiu un centru de integrare pentru tinerii cu handicap.

REVENDICARE. Recent, nora lui Stefan Plesoianu, Rodica Antoaneta Plesoianu, a reusit sa dobandeasca in instanta dreptul de proprietate asupra cladirii, motiv pentru care primarul comunei Maldarasti va emite pana la sfarsitul acestei luni titlul de proprietate asupra cladirii si a terenului aferent.

SOMATIE. La intalnirea cu primarii, prefectul de Valcea, Anuta Handolescu, l-a somat in mod public pe primarul Ionel Dragu sa rezolve problema restituirii casei Plesoianu. "Domnule primar, am primit nenumarate reclamatii si interventii de la Presedintie si Guvern in legatura cu acest caz. Daca pana la 1 septembrie nu este gata, veti fi primul care va avea de suferit", a spus prefectul Anuta Handolescu.

×
Subiecte în articol: observator