x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alege-ţi liceu în funcţie de medie

Alege-ţi liceu în funcţie de medie

de Eugenia Mihalcea    |    06 Iun 2009   •   00:00

Elevii de clasa a VIII-a pot accesa, de astăzi, site-ul www.admitereliceu.ro, unde pot să-şi calculeze media de admitere şi să-şi aleagă liceul pe care doresc şi ar putea să îl urmeze, în funcţie de note.



În alegerea unui liceu în funcţie de notele de la tezele unice şi de media de absolvire a gimnaziului (fiecare cu o pondere de 50% din media de admitere) elevii trebuie să ţină cont atât de rezultatele pe care le au, cât şi de numărul de locuri disponibile şi de media ultimului admis cu un an în urmă la instituţiile de învăţământ pentru care optează. Dacă nu apreciază corect nivelul concurenţei la liceele unde candidează, şcolari cu rezultate bune riscă să nu fie admişi.

Site-ul, lansat de compania privată de soft educaţional Intuitext, cuprinde informaţii complete despre admitere - profile, filiere, specializări, număr de locuri pe fiecare specializare, media de admitere din 2008 pentru fiecare specializare în parte şi limba de predare. În plus, fiecare liceu din România are o fişă de prezentare, care cuprinde printre altele, numărul elevilor, date despre dotări, informaţii de contact şi localizarea pe o hartă interactivă.

Peste 200.000 de elevi termină în acest an gimnaziul şi au timp să-şi aleagă liceul până pe 18 iunie, dată la care va începe completarea fişelor de înscriere.

×
Subiecte în articol: scoala