x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dragnea: Ministrul de Externe nu are de ce să-şi dea demisia, BEC a stabilit toate regulile

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dragnea: Ministrul de Externe nu are de ce să-şi dea demisia, BEC a stabilit toate regulile

02 Noi 2014   •   21:54
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dragnea: Ministrul de Externe nu are de ce să-şi dea demisia, BEC a stabilit toate regulile
Sursa foto: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dragnea: Ministrul de Externe nu are de ce să-şi dea demisia, BEC a stabilit toate regulile

Întârzierea votului din străinătate a fost motivată de regulile AEP şi BEC privind completarea declaraţiilor de răspundere, iar ministrul de Externe nu are de ce să-şi dea demisia, pentru că nu MAE a stabilit aceste reguli, a declarat, duminică, preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea.

"Şi noi am fost nemulţumiţi. Şi noi am solicitat să se încerce să se grăbească ritmul. (...) Guvernul se ocupă doar de securizarea procesului electoral. BEC a stabilit toate regulile. Ca şi o constatare personală, mă uitam la pozele de la Paris şi, într-adevăr, astăzi s-a văzut că nu poate fi exercitat un vot la 13 secunde, aşa cum s-a votat în 2009. Din informaţiile pe care le avem, se pare că principala cauză pentru care nu s-a votat într-un ritm mult mai mare a fost solicitarea AEP, a BEC, a STS-ului, ca toate declaraţiile pe propria răspundere să fie completate, să fie semnate, pentru ca semnăturile să fie scanate, să nu mai existe nicio suspiciune în ceea ce priveşte fraudarea votului în diaspora", a declarat Dragnea.

El a adăugat că în diaspora nu există liste electorale, ci doar liste suplimentare, care se completează cu datele fiecărui cetăţean. 'Asta a fost motivaţia pentru care am înţeles că s-a întârziat foarte mult, pentru a se opri frauda. Dimineaţă BEC a stabilit că nu se pot completa declaraţiile pe propria răspundere decât în interiorul secţiei de vot şi în faţa preşedintelui secţiei de votare. Ulterior, după-amiază au revenit la această decizie şi au adoptat altă decizie, prin care au stabilit că se pot completa declaraţiile şi în afara secţiei de vot şi, după ce au dat această decizie, după-amiază ritmul a crescut', a mai spus Liviu Dragnea, apreciind că Ministerul de Externe 'nu poate avea nicio vină, pentru că nu a avut nicio implicare în ceea ce priveşte aceste reguli'.

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale 2014