x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegeri prezidențiale 2019. BEJ a admis o plângere referitoare la continuarea propagandei electorale de către membri din conducerea PNL, în Bistrița-Năsăud

Alegeri prezidențiale 2019. BEJ a admis o plângere referitoare la continuarea propagandei electorale de către membri din conducerea PNL, în Bistrița-Năsăud

24 Noi 2019   •   16:50
Alegeri prezidențiale 2019. BEJ a admis o plângere referitoare la continuarea propagandei electorale de către membri din conducerea PNL, în Bistrița-Năsăud
Sursa foto: Victor Stroe

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a admis, duminică după-masă, o plângere depusă de PSD referitoare la continuarea propagandei electorale în mediul online de către mai mulţi membri din conducerea judeţeană a PNL după încheierea campaniei electorale, în acest caz fiind sesizată Poliţia.

Potrivit informaţiilor furnizate de către judecătorul Cristina Frenţiu, membru al BEJ, social-democraţii au semnalat faptul că, în cursul zilei de sâmbătă, cei de la PNL au distribuit pe Facebook o postare în care acuzau faptul că pe buletinele de vot tip specimen din secţiile de votare ştampila "Anulat" a fost aplicată pe numele competitorului susţinut de către partid, iar la finalul postării îndemnau la vot "pentru o Românie normală".

"Această plângere a fost admisă în privinţa celor postate de PNL Bistriţa şi a reprezentanţilor care au sharuit această pagină, pe motivarea că, într-adevăr, la final se spune că 'aceste practici trebuie amendate prin votul de mâine, un vot pentru o Românie normală'. S-a admis plângerea şi s-a dispus sesizarea organului de poliţie, pentru a se verifica cui aparţine această postare", a declarat Frenţiu.

Postarea respectivă a fost făcută pe pagina de socializare a PNL Bistriţa, fiind ulterior distribuită de către preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, prim-vicepreşedintele Stelian Dolha, secretarul general Ovidiu Florean, vicepreşedintele Diana Morar, preşedintele filialei municipale PNL Bistriţa, Sorin Hangan, consilierul municipal Ioan Peteleu şi de către primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, potrivit datelor comunicate de reprezentantul BEJ Bistriţa-Năsăud.

Buletinele de vot tip specimen au mai constituit obiectul a nouă întâmpinări formulate de reprezentanţii PNL din secţiile de votare, toate respinse de BEJ în baza unei decizii luate încă de duminică dimineaţa, ca aceste buletine să nu fie înlocuite, chiar dacă menţiunea "Anulat", scrisă cu litere roşii de tipar, apare peste numele unuia dintre competitorii electorali, pe motiv că legea nu prevede cum şi unde se aplică ştampila cu menţiunea "Anulat" iar ştampila are un singur scop, acela de a invalida documentul.

Aceste buletine de vot tip specimen au fost invocate şi într-o altă plângere a PSD, care menţiona că la şase secţii de votare din municipiul Bistriţa preşedinţii acestora au decis să aplice ştampila albastră şi menţiunea "Anulat" pe numele celui de-al doilea competitor electoral, social-democraţii considerând că acest fapt reprezintă o contravenţie şi cerând înlocuirea de îndată a preşedinţilor de secţie respectivi.

Potrivit judecătorului Cristina Frenţiu, BEJ Bistriţa-Năsăud a admis această plângere înaintată de PSD, cu şase voturi pentru şi cinci împotrivă, dar preşedintele Biroului a decis că faptele nu au caracter contravenţional, astfel că nu au fost aplicate sancţiuni iar preşedinţii de secţii de votare nu vor fi înlocuiţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale bistrita-nasaud