x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegerile nasc dispute

Alegerile nasc dispute

10 Mar 2004   •   00:00

Apropierea alegerilor locale ridica tensiunea intre putere si opozitie, dar si in interiorul organizatiilor partidului de guvernamant.

Cel mai recent exemplu vine din interiorul PSD Sector 1, unde posibilitatea ca George Padure sa candideze ca independent la primaria sectorului l-a enervat pe actualul primar si vicepresedinte PSD Bucuresti, Vasile Gherasim.

Gherasim a declarat presei ca Padure "nu a venit la nici o sedinta a Sectorului 1, ceea ce inseamna ca optiunea lui politica nu a fost bine definitivata". Mai mult, primarul Sectorului 1 il invita pe fostul primar sa ia parte "la activitatea de partid ". In replica, Padure spune ca, la Consfatuirea PSD cu alesii locali din toamna, "tocmai dansul mi-a spus "vezi-ti de treaba linistit, cate chemam noi cand e nevoie de tine"". Cat priveste afirmatia lui Vasile Gherasim, conform careia Padure "n-are nici o sansa", fostul edil ii recomanda acestuia, prin intermediul unei scrisori deschise, "sa fie putin mai modest si mai prudent, deoarece nu botezurile, taierile de panglici sau a da un mic frigider, unui amarat, la lumina camerelor tv iti dau sanse, ci rezultatele activitatii desfasurate pe parcursul a 4 ani; bineinteles, daca se vad". "Tin sa le spun tuturor liderilor politici din Romania ca atunci cand listele si alegerile in cadrul unui partid vor fi facute in conformitate cu valoarea si competenta membrilor si cu optiunile electoratului si nu urmare a "prieteniei" de "la o halba" sau a orgoliilor, vom vedea adevaratii castigatori, atat pentru electorat, cat si pentru partid", spune Padure. (Lucian Mihai)

×
Subiecte în articol: observator