x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă de coronavirus la Palatul Victoriei! Trei angajați din Guvernul României sunt suspecți de coronavirus

Alertă de coronavirus la Palatul Victoriei! Trei angajați din Guvernul României sunt suspecți de coronavirus

09 Mar 2020   •   10:39
Alertă de coronavirus la Palatul Victoriei! Trei angajați din Guvernul României sunt suspecți de coronavirus
Sursa foto: DIANA OROS

UPDATE Trei angajați din Guvernul României sunt suspecți de coronavirus. Premierul Ludovic Orban anunță că va fi o anchetă epidemiologică la Guvern.

Guvernul României a specificat că, în contextul anchetei epidemiologice care este desfăşurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din Bucureşti, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfăşurate verificări cu privire la posibili contacţi ai persoanei din rândul personalului care desfăşoară activităţi în clădirea Guvernului României.

Premierul interimar spune că în prezent trei persoane care lucrează la Guvern sunt supecte de coronavirus: o persoană de la ”servire” și doi angajați de la Secretariatul General al guvernului.

 

”Ca să fie ştirea completă, nu a fost guvernul, a fost în aparatul de lucru al guvernului. Sunt câteva persoane, dintre care o persoană e persoană de servire adică nu este angajat efectiv, lucrează la compania care asigură cateringul şi mai sunt una două persoane care sunt angajaţi la Secretariatul General al guvernului. Toți cei care au intrat în contact cu femeia de 42 de ani infectată cu coronavirus sunt acasă şi, cel mai probabil, li s-au făcut şi testele pentru a vedea dacă au sau nu infecţia”, a declarat Ludovic Orban, scrie Mediafax. 

Stire initiala Alertă de coronavirus la Guvernul României!

Bufetul Guvernului a fost închis, iar angajații au fost anunțați, încă de duminică seară, să nu vină la muncă. Fiul uneia dintre bucătărese a avut contact cu unul dintre cei infectați din București, informează Antena 3. Luni, oamenii vor primi noi informații de la Secretariatul General Guvernului pentru a afla când se pot întoarce la muncă.

„Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă dați seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecție decât cele normale, nu ceva special și a pregătit mâncarea pentru angajații Guvernului și pentru demnitari”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta consideră, în acest context, că nu este de părerea că situația impune relaxare, ci mai degrabă acțiune, pentru limitarea răpândirii coronavirusului.

„Nu cred că trebuie să le dăm crezare celor care spun să fim foarte relaxați și foarte liniștiți. Nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să creăm psihoze nu trebuie să fim fataliști, dar sub nicio formă nu cred că este de condamnat faptul că vrem să luăm măsuri”, a mai spus Firea.

Măsura a fost luată încă de la prima oră. Urmează ca în timpul zilei de azi angajații să primească noi informări de la angajatori.

 

Se așteaptă și rezultatele testelor fiindcă au fost testați toți cei care au intrat în contact cu femeia suspectă de coronavirus.

"În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia", se arată într-un comunicat al Guvernului.

×
Subiecte în articol: coronavirus Gabriela Firea