x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă de rujeolă în Suceava: O fetiţă de 11 ani a murit în urma complicaţiilor, deși era vaccinată antirujeolic

Alertă de rujeolă în Suceava: O fetiţă de 11 ani a murit în urma complicaţiilor, deși era vaccinată antirujeolic

de Agerpres    |    10 Oct 2012   •   12:58
Alertă de rujeolă în Suceava: O fetiţă de 11 ani a murit în urma complicaţiilor, deși era vaccinată antirujeolic
Sursa foto: AFP

Eleva unei şcoli din localitatea suceveană Brodina, diagnosticată cu rujeolă, a murit la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava. Alţi cinci copii, provenind tot de la  şcoala din localitatea Brodina de Sus, sunt internaţi cu aceeaşi boală, a declarat şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei.

Reprezentantul DSP Suceava a precizat că în şcoala respectivă sunt înmatriculaţi 90 de elevi, iar din martie şi până în prezent la această unitate au fost înregistrate 11 cazuri de rujeolă.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat că fetiţa de 11 ani, diagnosticată cu rujeolă, a fost adusă la unitatea medicală în stare foarte gravă, pe 4 octombrie, fiind internată în secţia ATI. A făcut apoi o complicaţie respiratorie, dar şi una cardiacă, la muşchiul inimii. Decesul s-a înregistrat la patru zile după internare. Potrivit lui Brădăţan, fetiţa fusese vaccinată antirujeolic, dar vaccinul asigură imunitate în proporţie de 95%, existând astfel posibilitatea ca 5% din cei imunizaţi să contracteze boala. Brădăţan a precizat că în cazul pojarului, cum e denumită popular rujeola, complicaţiile sunt foarte rare.

În prezent, în Spitalul judeţean nu este internat niciun alt copil cu rujeolă, celelalte cazuri fiind spitalizate în alte unităţi sanitare din judeţ. Potrivit DSP Suceava, de la începutul anului şi până în prezent în judeţ au fost înregistrate 586 de cazuri.

×
Subiecte în articol: alerta rujeola suceava vaccin