x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă la spitalul Grigore Alexandrescu! A fost internat un alt bebeluş cu suspiciune de stafilococ auriu

Alertă la spitalul Grigore Alexandrescu! A fost internat un alt bebeluş cu suspiciune de stafilococ auriu

16 Mai 2019   •   12:36
Alertă la spitalul Grigore Alexandrescu! A fost internat un alt bebeluş cu suspiciune de stafilococ auriu

Un alt nou-născut la Maternitatea Giuleşti a fost internat la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' cu suspiciune de stafilococ auriu.
"Este un caz venit ieri, cu piodermită, în Secţia de pediatrie, care s-a născut în 22 aprilie, cu stare generală bună. Culturile sunt în lucru", se arată într-o informare a Spitalului "Grigore Alexandrescu".
Un raport preliminar realizat în urma controlului efectuat la Maternitatea Giuleşti arată că au fost găsite patru probe pozitive de stafilococ la angajaţi, însă tipul depistat în exudatele nazale prelevate nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, joi, într-o conferinţă de presă.
Controlul a fost realizat după ce la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' au fost internaţi cinci copii născuţi prin cezariană la Maternitatea Giuleşti în perioada 25 martie - 30 aprilie. Copiii erau suspecţi de infecţii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate, fiind internaţi ulterior în alte unităţi sanitare. 

AGERPRES

×