x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexe: În aceste zile calitatea aerului în Capitală este aproape la fel ca cea de la munte

Alexe: În aceste zile calitatea aerului în Capitală este aproape la fel ca cea de la munte

17 Mar 2020   •   13:52
Alexe: În aceste zile calitatea aerului în Capitală este aproape la fel ca cea de la munte

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, marți, că în aceste zile, în care bucureștenii stau mai mult în casă și nu folosesc mașinile la fel de mult ca înainte, calitatea aerului din Capitală a ajuns la valori apropiate cu cele din zona de munte.

 

„În ultima săptămână concentrațiile tuturor poluanților monitorizați s-au situat mult sub valorile limită. În fiecare zi au existat unele intervale orare de creștere mică de PM10 și NO2. Dimineața, mai ales între orele 9 și 11 și seara după ora 20 spre 22. Dar și aceste creșteri au fost mult sub valorile obișnuite.

Este evident pentru toată lumea că principala sursă de poluare a aerului din București este traficul rutier. Atunci când traficul se reduce, observăm că indicii de calitate a aerului arată valori foarte bune”, a declarat Alexe la Digi 24.

Ministrul spune că în aceste zile bucureștenii au un aer aproape la fel de curat ca la munte.

„Bucureștenii au un aer foarte curat în Capitală. De exemplu, și ieri și astăzi, la Cercul Militar, concentrațiile de PM10 erau apropiate ca și valoare cu cele de la stațiile de monitorizare din zona montană”, a mai spus ministrul.

În ceea ce privește învățăturile care ar trebui trase din ceea ce se întâmplă în această perioadă, care reprezintă o anomalie, Alexe spune este o dovadă că traficul rutier este principalul poluator și este nevoie de reducerea acestuia.

„Eu sper că și pentru București și pentru celelalte mari aglomerări urbane ale României, autoritățile locale vor înțelege, analizând datele din această perioadă, că modernizarea transportului public în comun este absolut necesară pentru a oferi cetățenilor un aer de calitate”, a conchis ministrul Mediului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: costel alexe