x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alin Simota, reţinut de procuroii DIICOT. Finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, acuzat de cămătărie, răpiri, înşelăciune şi şantaj

Alin Simota, reţinut de procuroii DIICOT. Finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, acuzat de cămătărie, răpiri, înşelăciune şi şantaj

12 Iun 2013   •   10:14
Alin Simota, reţinut de procuroii DIICOT. Finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, acuzat de cămătărie, răpiri, înşelăciune şi şantaj

Omul de afaceri Alin Simota, consilier local PNL la Petroşani, şi alte trei persoane, membri ai grupării conduse de acesta şi suspectată de infracţiuni cu violenţă, cămătărie, înşelăciune şi şantaj, au fost reţinute, în noaptea de marţi spre miercuri, de procurorii DIICOT Alba Iulia.

Noaptea trecută, opt persoane învinuite în acest dosar au fost audiate la DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, pe numele a patru dintre ele fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, potrivit Mediafax. O a cincea persoană a primit interdicţia de a părăsi ţara.

Conform reprezentanţilor DIICOT Alba Iulia, printre cei reţinuţi se află şi Alin Simota, considerat liderul grupării infracţionale.

Procurorii vor înainta, miercuri, Curţii de Apel Alba Iulia propuneri de arestare preventivă a celor patru persoane reţinute în acest dosar.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au destructurat o grupare infracţională organizată deosebit de violentă, al cărei lider era Alin Simota.

Conform unui comunicat transmis, marţi, de DIICOT, gruparea infracţională, care acţiona în special în judeţul Hunedoara, era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, fiind suspectată de acte de violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelaciune. Din probele aflate la dosar rezultă că liderul grupării, Alin Simota, transmitea ordinele către inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor în executare.

"La solicitarea lui Simota Alin au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii", au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit că un candidat la funcţia de consilier local (Paul Gherasim, candidat în 2008, când a avut loc agresiunea, ulterior ales local - n.r.) a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care acesta le administra.

În acest dosar, procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi, şapte percheziţii la mai multe adrese din judeţul Hunedoara, una dintre percheziţii fiind la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, în biroul lui Alin Simota, care a fost ridicat de anchetatori de la locuinţa sa.


×