x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alin Şimota, săltat de procurorii DIICOT. Finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, acuzat de răpiri, şantaj şi cămătărie

Alin Şimota, săltat de procurorii DIICOT. Finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, acuzat de răpiri, şantaj şi cămătărie

de Veronica Micu    |    11 Iun 2013   •   10:48
Alin Şimota, săltat de procurorii DIICOT. Finanţatorul echipei de fotbal Jiul Petroşani, acuzat de răpiri, şantaj şi cămătărie
Sursa foto: glshd.ro

Patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani, Alin Simota, a fost săltat, în această dimineaţă, de procurorii DIICOT Alba Iulia şi dus la audieri. Tot în această dimineaţă au avut loc mai multe percheziţii la locuinţa omului de afaceri din Petroşani, dar şi la stadion "Jiul".

"Procurorii  D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia au reuşit destructurarea unei grupări infractionale organizate deosebit de violentă, constituită din opt persoane, grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara. Practic, gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie, înşelaciune, etc", se arată în comunicatul DIICOT.

Din materialul probator, rezultă că "liderul grupării era Şimota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare. La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.

Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Şimota Alin pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra".

Cercetările se efectuează împreună cu ofiţeri delegaţi de la IPJ ALBA şi BCCO ALBA IULIA. La sediul DIICOT urmează a fi aduşi 8 învinuiţi, precum şi  alte 11 persoane pentru audieri.

Alin Simota a fost un liberal de top pe scena politică din judeţ, scrie Glasul Hunedoarei. Controversatul om de afaceri a ocupat funcţia de consilier judeţean în mandatul 2008 – 2012. În aceeaşi perioadă a derulat mai multe afaceri în domeniul construcţilor şi cel energetic, o parte dintre lucrări fiind adjudecate în urma licitaţiilor organizate de Consiliul Judeţean Hunedoara.

În prezent, Alin Simota este consilier local al municipiului Petroşani, dar nu mai ocupă funcţii politice în cadrul PNL, renunţând la şefia organizaţiei municipale PNL Petroşani.

 

×