x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alina Gorghiu, printre femeile liberale care au aprins lampioane roz la Vaslui

Alina Gorghiu, printre femeile liberale care au aprins lampioane roz la Vaslui

01 Oct 2015   •   22:00
Alina Gorghiu, printre femeile liberale care au aprins lampioane roz la Vaslui

Reprezentantele Organizaţiei de Femei a PNL Vaslui au aprins joi seara lampioane roz în Piaţa Centrului Civic din Vaslui, pentru a marca Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului la sân, la eveniment participând şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Potrivit copreşedintelui Organizaţiei Municipale a PNL Vaslui, Simona Polak, evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului derulat la nivel naţional "PNL are grija de sănătatea ta".

"Toate femeile diagnosticate cu cancer de sân duc o luptă extrem de grea, de multe ori traumatizantă. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, femeile din România care suferă de cancer la sân mai au de dus şi o crâncenă bătălie cu timpul, pentru că diagnosticarea târzie a cancerului de sân face însănătoşirea mult mai grea, dacă nu imposibilă. În România nu există un program naţional de screening pentru depistarea cancerului la sân, care ar reduce mortalitatea cauzată de această boală cu 40%. Avem nevoie urgentă de Legea prevenţiei în sănătate, pe care aţi lansat-o azi în dezbatere publică. Este o lege care poate poate salva vieţi şi care poate renaşte speranţa", a declarat Gorghiu la evenimenul de la Vaslui.

Conform acesteia, "depistarea la timp a bolii înseamnă o şansă importantă pentru vindecarea cancerului de sân, înseamnă că boala aceasta cruntă nu va mai răpi atât de multe vieţi".

"Avem obligaţia să le oferim româncelor această şansă, fără întârziere! Vă îndemn să mergeţi până la capăt pentru ca legea aceasta să fie adoptată. Mai gravă decât boala în sine este indiferenţa celorlalţi şi, în special, a statului. Mai periculoasă decât cancerul este lipsa informării", a afirmat liderul liberal.

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga efectuează o vizită în judeţul Vaslui, cei doi urmând să aibă vineri întâlniri cu oamenii de afaceri din Bârlad şi Huşi şi cu membrii de partid, în cadrul unei şedinţe găzduite de Casa de Cultură a Sindicatelor 'Constantin Tănase' din municipiul Vaslui.

Sursa: Agerpres

×