x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Alo,Pământul?” „Nu, ați greșit numărul!”

„Alo,Pământul?” „Nu, ați greșit numărul!”

25 Dec 2015   •   13:50
„Alo,Pământul?” „Nu, ați greșit numărul!”

Astronautul britanic Tim Peake, aflat în prezent la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) i-a cerut scuze vineri unei femei pe care a sunat-o din greşeală din spaţiu şi a întrebat-o: "Alo, bună ziua, este cumva Pământul?", relatează AFP.

"Nu a fost vorba de o farsă, pur şi simplu am greşit numărul", a explicat el pe Twitter.

Vreau să-mi cer scuze faţă de doamna pe care am sunat-o din greşeală şi am întrebat-o: "Alo Pământul?" "Nu, aţi greşit numărul!", i-a răspuns femeia.

Nu este prima oară când 'Major Tim', care s-a alăturat echipajului ISS la 15 decembrie pentru o misiune de şase luni, greşeşte numărul încercând să-i sune pe părinţii săi, Nigel şi Angela.

Tim Peake, 43 de ani, este urmărit cu atenţie de mass-media britanică care informează despre orice gest al său în spaţiu. Este vorba de primul britanic care se alătură misiunii de la bordul ISS şi al doilea astronaut care zboară în spaţiu, după Helen Sharman, în 1991.

El a decolat la 15 decembrie de pe cosmodromul Baikonur, din Kazakhstan, împreună cu americanul Tim Kopra şi comandantul de bord, rusul Iuri Malencenko. Cei trei astronauţi au fost nevoiţi să execute o operaţiune de amarare manuală la ISS, din cauza unei probleme tehnice.

Sursa: AGERPRES 

×