x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alte 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud au ajuns în țară

Alte 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud au ajuns în țară

28 Mar 2020   •   10:02
Alte 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud au ajuns în țară

Alte 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud au ajuns sâmbătă dimineața în România, cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

Ministerul Apărării Naționale ceruse Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, constând în alte 100.000 de combinezoane de protecție, au fost cumpărate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus. Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne”, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

LIVE: Al doilea transport cu 45 de tone de echipament medical a ajuns acum din Seul pe aeroportul Otopeni Transportul a...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Sâmbătă, 28 martie 2020

Aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni sâmbătă.

Primul transport de 100.000 de combinezoane de protecție au ajuns joi dimineață pe aeroportul Otopeni de la Seul.

(sursa: Mediafax)

×