x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alte şase cazuri de gripă porcină, confirmate în România

Alte şase cazuri de gripă porcină, confirmate în România

28 Sep 2009   •   00:00
Alte şase cazuri de gripă porcină, confirmate în România

În ultima săptămână, au fost confirmate alte şase cazuri de gripă porcină, numărul total al persoanelor infectate cu virusul A/H1N1 ajungând la 339, potrivit Ministerului Sănătăţii.



Din totalul cazurilor noi, trei au fost înregistrate în Braşov, două în Bucureşti şi un caz în Constanţa. Dintre pacienţii din judeţul Braşov, doi s-au întors recent din Spania şi Irlanda, al treilea caz fiind unul secundar. Pacienţii din Bucureşti au revenit din Franţa, respectiv Spania, iar pacientul din Constanţa a revenit din Italia.

Aproximativ patru milioane de români s-ar putea îmbolnăvi de gripă porcină, pe toată perioada pandemiei, potrivit estimărilor epidemiologilor din România, vârful epidemiei fiind estimat în perioada februarie- aprilie. "În total, estimăm ca patru milioane de români care se vor infecta cu virusul A/H1N1, însă nu ne facem probleme deoarece vom avea suficient doze de vaccin şi de antivirale. Vor fi cinci milioane de doze în prima tranşă de vaccin, până la sfârşitul anului, după care Institutul Cantacuzino va produce lunar un milion de doze", a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Geza Molnar. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator