x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amantul Elodiei, pe şest la Parchet

Amantul Elodiei, pe şest la Parchet

de Adriana Oprea-Popescu    |    04 Iul 2008   •   00:00
Amantul Elodiei, pe şest  la Parchet

OFIŢERUL SPP, DECLARAŢIE DE PATRU ORE LA PROCUROR
Procurorul Marius Iacob, cel care instrumentează cazul Elodia, l-a audiat pe Ilie Cristian, SPP-istul cu care avocata şi-a petrecut vacanţa din Dubai. Audierile au durat vreme de patru ceasuri, timp în care amantul Elodiei a dat detalii despre relaţia pe care au avut-o cei doi. Niciodată, susţine el, nu s-a pus problema ca vreunul dintre ei să divorţeze, "de la început am convenit să avem fiecare o viaţă dublă". 



ANCHETĂ ● Revenit din Afganistan, SPP-istul a dat declaraţii
Procurorul Marius Iacob, cel care instrumentează cazul Elodia, l-a audiat miercuri seară pe Ilie Cristian, SPP-istul cu care avocata şi-a petrecut vacanţa din Dubai. Audierile au început la ora 17:00 şi au durat vreme de patru ceasuri, timp în care amantul Elodiei Ghinescu a dat detalii despre relaţia pe care au avut-o cei doi.

A cunoscut-o pe Elodia pe internet, susţine Ilie Cristian, şi, după o perioadă plină de conversaţii online, s-au şi văzut, în mai 2006, la Mangalia, acolo unde SPP-istul se afla la un program de refacere, la sanatoriul balnear din localitate. Relaţia lor a devenit intimă, au continuat să se întîlnească, fie la Bucureşti, unde ea venea în vizită, fie la Braşov, unde mergea el. Niciodată, susţine Ilie Cristian, nu s-a pus problema ca vreunul dintre ei să divorţeze, de dragul relaţiei extraconjugale. "De la început am convenit să avem fiecare o viaţă dublă”, a mărturisit el.

BĂTAIA DIN DUBAI. Elodia era foarte apropiată de familia ei, de părinţi şi îşi iubea foarte mult copilul, mai spune SPP-istul, care adaugă: "Nu cred că ar fi putut să-şi părăsească băieţelul”. Însă tot el, conform declaraţiilor avocatului Florentin Sorescu, a precizat şi că "Elodia ar fi putut pleca de acasă, datorită neînţelegerilor care apăruseră în relaţia noastră”.

În ultima vreme, declară Ilie Cristian, începuseră să apară discuţii între ei, iar despărţirea lor părea iminentă. Elodia îl informase că rămăsese de două ori însărcinată cu el, dar şi că, de fiecare dată, făcuse întrerupere de sarcină. Vacanţa în Dubai a fost ideea lui. Însă şi acolo s-au certat, spune amantul, pentru că amîndoi erau puşi pe harţă. "Am lovit-o o dată, acolo, mărturiseşte amantul, pentru că ne-am luat la ceartă din pricina ventilatorului din cameră...”. Tot el susţine că Elodia nu i s-a plîns niciodată că ar fi fost lovită sau bruscată de soţul ei, Cristian Cioacă.

MORAL.
Ilie Cristian susţine că ultima oară a luat legătura cu Elodia pe mail. Mai precis, ea i-a transmis un ultim mesaj, în data de 29 august, iar el nu a mai încercat să ia legătura cu ea în acea zi, nici pe mes, nici prin telefon. Abia în seara zilei de 30 august, el i-a trimis Elodiei următorul mesaj pe mail: "... s-a întîmplat ceva? Azi te-am sunat de mai multe ori şi aveai amîndouă telefoanele închise. Pupici...”. În audierea de la Parchet, el a declarat că "din conţinutul ultimului mesaj mi-am dat seama că avea o stare psihică mai puţin bună şi că avea nevoie de un răgaz, să îşi revină”.

Ilie Cristian urmează să fie audiat şi de procurorii DIICOT Braşov, în al doilea dosar deschis pe numele lui Cristian Cioacă, cel în care poliţistul este acuzat că ar fi instigat la acces fără drept la sisteme informatice.

REGIE
. Tot miercuri seară, după audierea lui Ilie Cristian, avocatul Florentin Sorescu a depus ca probă o înregistrare video din care reiese că OTV a măsluit "probele” găsite în cavoul din Cimitirul Rîşnov. Mai precis, imaginile respective surprind momentele în care cei din OTV negociază, în redacţie, ce obiecte să pună în sacul de plastic şi cad de acord că un inel marca Bvlgari (n.r. - identic cu cel pe care Elodia i l-a adus din Dubai lui Cristian Cioacă) e cel mai potrivit în decor. Înregistrarea video urmează să fie analizată de specialişti. 


Ultimul mesaj al Elodiei

A fost trimis pe 29 august 2007, la orele 13:41.
"hey baby.... da, am citit ce-ai scris ....ce sa zici si tu ....chestii dragute, chestie de acalmie ...apreciez straduinta, sa stii, baby... e frumos din partea ta ...:) ...din nefericire eu sunt in asa o stare de prostatie incat nu ma pot aduna... nu pot scrie nimic.. nu ma pot intalni cu clientii ...simt nevoia sa ma adun si sa imi regrupez fortele... as fi vrut sa pot vorbi cu tine... probabil ca te enerveaza chestia asta, asa cum te-au enervat toate manifestarile mele exagerate, intotdeauna ...imi pare rau pentru asta ...sincer, n-am vrut sa  se intample asa, n-am vrut sa te superi, sa te bulversezi ....in fond, relatia asta ar trebui sa fie cea mai liber consimtita si lipsita de inhibitii  relatie din lume ...dupa manifestarile lipsite de griji cu privire la urmari, cred ca asa a si fost ....in sfarsit ...as fi vrut sa vrei sa vorbesti cu mine ....poate asa mai respiram o gura de aer proaspat ....altfel, cum esti? ...obosit? ...ai muncit mult?....e o perioada uratica, nu?...am citit cate ceva si cred ca pot oarecum intelege ...sper sa nu fii foarte obosit si mai ales, sper sa fii bine...interior ....acolo unde doare cel mai tare ....acolo unde nu prea ai multe lucruri de facut, dar ai milioane de lupte de dus.... astept vesti de la tine.... pupici....

×
Subiecte în articol: observator elodia ilie ilie cristian