x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amatorii de schi se pot duce încă pe pârtiile de la Şureanu

Amatorii de schi se pot duce încă pe pârtiile de la Şureanu

09 Mar 2017   •   18:34
Amatorii de schi se pot duce încă pe pârtiile de la Şureanu
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Stratul de zăpadă este suficient de consistent la Şureanu, în Munţii Sebeşului, pe domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din ţară, respectiv la circa 2.000 de metri. 

Cu toate că vremea s-a încălzit în ultimul timp, zăpada a rămas destul de multă pe pârtiile de la Şureanu, a afirmat, joi, Rareş Tileagă, monitor Şcoala de schi 'Paşi Liberi'. 

Potrivit acestuia, chiar dacă temperaturile ridicate au transformat zăpada într-un strat greu manevrabil, ţinând cont că este a doua săptămână din martie, se poate spune că sezonul se prezintă mai mult decât acceptabil. În plus, prognozele meteo anunţă ninsori abundente, începând cu acest weekend. 

Vor fi deschise, la acest sfârşit de săptămână, şase din cele opt pârtii. 'Pe fiecare dintre ele, stratul de zăpadă este greu, fleşcăit, apătos, dar suficient de consistent şi de aderent pentru coborârea pe schiuri sau snowboard. Nu recomandăm, încă, zonele de off-piste, întrucât stratul este greu manevrabil. Prin urmare, se poate schia în continuare, în condiţii mai mult decât acceptabile pentru acest început foarte călduros de primăvară', a afirmat Rareş Tileagă. 

La Şureanu a fost prezent în acest an în mai multe rânduri pentru a schia şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Accesul spre Domeniul Şureanu se face pe DN67C -Transalpina, pe traseul Sebeş-Şugag-Lacul Oaşa, apoi pe un drum judeţean, lungimea totală fiind de 82 de kilometri, care pot fi parcurşi în două ore. Dacă pe traseul Sebeş-Lacul Oaşa, în lungime de 64 de kilometri, DN 67C Transalpina a fost reabilitat, în schimb, pe ultimii 18 kilometri, până la Poarta Raiului, pe DJ 704, este drum de pământ. 

În Munţii Apuseni, la Arieşeni, la 1.400 de metri altitudine, sezonul e posibil să cunoască o uşoară îmbunătăţire începând cu acest weekend. Dacă, într-adevăr, precipitaţiile prognozate vor fi sub formă de ninsoare, stratul de omăt de pe pârtii va creşte cu siguranţă, putând să prelungească sezonul de schi, a opinat Rareş Tileagă. 

Potrivit acestuia, nu este cea mai bună zăpadă pe cele două pârtii de la Arieşeni, însă este acceptabilă pentru această perioadă marcată, recent, de încălzire şi ploi. AGERPRES

×