x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasada SUA:”DNA este de o importanţă vitală. Numirile în funcţii să fie făcute prin proceduri corecte”

Ambasada SUA:”DNA este de o importanţă vitală. Numirile în funcţii să fie făcute prin proceduri corecte”

04 Oct 2013   •   21:02
Ambasada SUA:”DNA este de o importanţă vitală. Numirile în funcţii să fie făcute prin proceduri corecte”

Ambasada SUA la Bucureşti precizează, într-un comunicat remis Jurnalului Naţional, că, în calitate de aliat NATO şi partener apropiat, Statele Unite împărtăşesc obiectivul Guvernului român de asigurare a independenţei justiţiei, DNA fiind de o importanţă vitală şi susţin ca numirile în funcţii în instituţie să fie făcute prin proceduri corecte.

Misiunea diplomatică precizează că este "esenţial" ca numirea înlocuitorilor procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru, care au "o importanţă crucială", să fie "rezultatul unor proceduri corecte şi al consultărilor, astfel încât DNA să continue să fie condusă de procurorii cei mai competenţi, curajoşi, cu realizări remarcabile în lupta împotriva corupţiei".

"Îndemnăm toate părţile implicate: procurorul şef al DNA, procurorul general, ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Preşedinţia să coopereze şi să se consulte în legătură cu acest subiect", se mai arată în comunicatul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, care îşi exprimă "admiraţia şi aprecierea pentru activitatea excelentă" a procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru.

Totodată, Ambasada subliniază că SUA, în calitate de aliat NATO şi partener apropiat, "împărtăşesc obiectivul Guvernului României de asigurare a independenţei şi a profesionalismului sistemului de justiţie şi luptă împotriva corupţiei", iar "Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este o instituţie de o importanţă vitală în aceste eforturi".

×
Subiecte în articol: ambasada sua dna