x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambiţiile unei judecătoare pun în pericol vieţile oamenilor

Ambiţiile unei judecătoare pun în pericol vieţile oamenilor

16 Oct 2011   •   21:00

Iulia Ursan, judecatoare la Judecatoria Sector 5 din Bucuresti, este femeia care se joaca cu destinele unor oameni nevinovati, punandu-le in pericol viata. Mai exact, cea care ar trebui sa apere legea si sa incerce sa gasesca solutia corecta la anumite conflicte a intervenit in problemele unei Asociatii de Proprietari, din care nu face parte, declansand un adevarat razboi intre proprietari.

"Este vorba despre Asociatia de Proprietari, bloc 3, din Str. Avalansei, nr. 14-16, Sector 4, Bucuresti, formata din 40 de apartamente, care acum un an si jumatate a descis statuar, in Adunarea Generala a Proprietarilor, sa permita unei firme de specialitate sa construiasca o mansarda locuibila, in contrapartida cu renovarea totala a blocului, constand in operatiuni de izolare termica, schimbarea conductelor de apa rece si calda, zugravirea scarilor, gresie, faianta, montarea lifturilor pe fiecare scara etc. Aceasta solutie a fost, la acel nivel, singura viabila, blocul fiind vechi de peste 50 de ani si prezentand o stare avansata de degradare, iar fonduri proprii nu exista", potrivit lui Gheorghe Ghitulescu, presedintele asociatiei.

Solutia nu a multumit insa pe toata lumea, existand si o parte minoritara dintre locatari care s-a opus acestei lucrari, speriati ca o sa cada blocul. Pentru linistea acestora, s-au efectuat doua expertize tehnice, care au demonstrat exact contrariul. "Asa s-a pornit dna judecator Iulia Ursan sa fie justitiar si in afara tribunalului, desi nu face parte din aceasta asociatie, locuind intr-un bloc vecin. A lipit pe usile blocului tot felul de inscrisuri, a mers din usa in usa, de la locatar la locatar, instigandu-i, a jignit administratora asociatiei si membri comitetului care au incercat sa poarte o discutie civilizata cu ea, a amenintat si s-a jurat ca, atat timp cat locuieste ea in blocul alaturat, aceste lucrari nu se vor executa. Pe ce se bazeaza?

Judecatoarea Ursan s-a ocupat personal de intocmirea dosarului pentru instanta, prin care cativa dintre locatari au solicitat anularea autorizatiei de constructie, prin Ordonanta Presedintiala.Tot ea le-a promis oamenilor ca are relatii la Tribunalul Bucuresti, in persoana dnei judecator Mona Lisa Neagoe, care va instrumenta acest caz si vor castiga. Coincidenta sau nu, asa s-a intamplat. Judecatoarea Mona Lisa Neagoe a acceptat plangerea, fara a se interesa de stadiul lucrarilor si fara a solicita din partea asociatiei documente doveditoare. Lucrarile la bloc se deruleaza de cateva luni, acoperisul blocului a fost decopertat, izolarea este realizata pe jumatate, iar orice oprire in acest stadiu pericliteaza siguranta apartamentelor. Ce putem face? Sa facem public acest mesaj, sa solicitam opiniei publice sa ne sprijine in demersul nostrum", ne-a precizat Gheorghe Ghitulescu.

×
Subiecte în articol: asociatie de proprietari