x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amendă URIAȘĂ pentru Spitalul Universitar

Amendă URIAȘĂ pentru Spitalul Universitar

19 Ian 2020   •   21:20
Amendă URIAȘĂ pentru Spitalul Universitar

Inspectorii sanitari au amendat Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) cu suma 20.000 de lei şi asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, a fost amendată cu suma de 1.000 de lei, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

"Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi. Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu. Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiaşi act normativ", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, conducerii SUUB i s-a pus în vedere ca în termen de 30 de zile să identifice şi să amenajeze un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi, să revizuiască procedura de manipulare a acestora şi să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de situaţii.

Deputatul Emanuel Ungureanu a postat săptămâna trecută pe Facebook o fotografie în care apare un pacient decedat, înfăşurat într-un cearceaf, care ar fi fost lăsat pe scara interioară a SUUB. AGERPRES

×
Subiecte în articol: spitalul universitar