x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi de peste un milion de lei, aplicate comercianţilor de animale în perioada sărbătorilor de iarnă

Amenzi de peste un milion de lei, aplicate comercianţilor de animale în perioada sărbătorilor de iarnă

04 Ian 2020   •   18:30
Amenzi de peste un milion de lei, aplicate comercianţilor de animale în perioada sărbătorilor de iarnă

Amenzi de peste un milion de lei au fost acordate de poliţişti în cadrul unei acţiuni pentru verificarea comerţului cu animale, informează, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).


Peste 2.300 de sancţiuni au fost aplicate şi 35 de infracţiuni au fost constatate în urma unei acţiuni naţionale care a urmărit verificarea legalităţii activităţilor comerciale cu animale şi a sacrificării acestora.

Acţiunea a avut loc în perioada 6 - 20 decembrie 2019, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică.

În activităţi au fost angrenaţi peste 3.800 de poliţişti, care au acţionat împreună cu reprezentanţi ai DSVSA, ANAF, Autorităţii Naţionale pentru Zootehnie şi Jandarmeriei.

"Au fost efectuate 1.452 de acţiuni şi controale în târguri, oboare sau în filtre rutiere şi au fost verificate 1.000 de autovehicule, precum şi 1.600 de animale din punct de vedere al proprietăţii sau provenienţei. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 2.326 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva practicilor comerciale ilicite şi la H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor", menţionează IGPR.

De asemenea, poliţiştii au constatat 35 de infracţiuni în domeniul comercializării şi sacrificării animalelor, fapte de comiterea cărora sunt bănuite 36 de persoane.

Totodată, au fost confiscate 19 animale, 3.292 de kilograme de produse de origine animală, precum şi peste 5.600 de alte tipuri de bunuri, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

www.agerpres.ro

 

×
Subiecte în articol: amenzi comercianti animale