x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amprentatorul românilor, protecţie pentru MISA şi Gregorian Bivolaru

Amprentatorul românilor, protecţie pentru MISA şi Gregorian Bivolaru

de Dan Constantin    |    Cristian Ionescu    |    05 Ian 2014   •   00:15
Amprentatorul românilor, protecţie pentru MISA şi Gregorian Bivolaru
Un document postat în iulie 2007 pe site-ul yogaesoteric.net arată că Brok a intervenit direct în ancheta Parchetului General din România, în dosarul MISA şi Gregorian Bivolaru.
 
Europarlamentarul creştin-democrat acordă, prin puterea funcţiei, protecţie membrilor MISA şi lui Gregorian Bivolaru. El a adresat în martie 2007 o scrisoare procurorului general Laura Codruţa Kovesi, proaspăt numită în funcţie, în care declară ca a "urmărit în detaliu persecuţiile la care a fost supusă şcoala de yoga MISA şi mentorul său spiritual Gregorian Bivolaru, căruia i s-a acordat azil politic în Suedia".
 
Scrisoarea lui Brok arată ca el a intervenit şi prin ambasadorul României la UE. Scrisoarea menţionează şi rolul ministrului Justiţiei Monica Macovei în acest dosar. Scrisoarea lui Brok arată limpede că Monica Macovei a cerut CSM să se facă investigaţii în acest caz. De asemenea, documentul relevă şi implicarea Monicăi Macovei în încurcarea deliberată a procedurilor pentru extrădarea lui Bivolaru.

Documentul, publicat de site-ul yogaesoteric.net, arata cum Monica Macovei era instrumentul unor persoane din afara României, în speţă europarlamentarul Brok, pentru exercitarea de presiuni asupra procurorilor români.
 
Versiunea în română a scrisorii arată că cei care au preluat documentul şi l-au postat pe site au facut o confuzie voită, conferindu-i lui Elmar Brok funcţia de comisar european. În realitate, Brok era preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe  a Parlamentului European.

Autenticitatea documentului este asumata de site-ul yogaesoteric.net, care a si publicat scrisoarea. Click pe imagine pentru versiunea marită.
 

×