x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta EADS poate fi reluată! Kovesi o fi aflat cine l-a declarat SUSPECT pe Șeful Airbus, Tom Enders?

Ancheta EADS poate fi reluată! Kovesi o fi aflat cine l-a declarat SUSPECT pe Șeful Airbus, Tom Enders?

de Dan Constantin    |    29 Apr 2017   •   09:42
Ancheta EADS poate fi reluată! Kovesi o fi aflat cine l-a declarat SUSPECT pe Șeful Airbus, Tom Enders?

Președintele grupului AIRBUS Tom Enders este suspect într-un dosar  de corupție investigat de procurorii  din Viena care consideră că achiziția avioanelor de luptă Eurofighter a fost unsă cu plăți ilegale.

Enders a respins acuzațiile declarând că dosarul din Austria este folosit în scopuri electorale. Austria a achizitionat 18 aparate Eurofighter, contractul de 2 miliarde de euro fiind suspectat că a fost umflat prin includerea unor comisioane nelegale.Contractul a fost incheiat cu EADS, componenta de produse militare a grupului european AIRBUS. Autoritățile austriece au notificat grupul AIRBUS să returneze 183,4 milioane euro care ar reprezenta comisioane ilegale plătite de Austria pentru contractul de înzestrare a fortelor aeriene, potrivit publicației Journal de l*Aviation.

Tom Enders conducea  fabricația si livrările militare în cadrul EADS cand a fost încheiat și derulat contractul. După negocierea și semnarea contractului s-a declansat un urias scandal, zeci de persoane din zona deciziei militare, politice și financiare fiind acuzate de coruptie, ceeace a determinat deschiderea unui dosar.

Derularea anchetei din Austria are o semnificație directă și pentru o anchetă de corupție pe care a declansat-o în România  procurorii Codruței Kovesi. Sefa DNA anunța în urmă cu doi ani ca se lucrează cu mult spor la dosarul EADS, LEGAT DE ANCHETA MICROSOFT. De mai bine de jumătate de an DNA NU A MAI PRODUS NICI UN ANUNȚ LEGAT DE MERSUL ANCHETEI CARE A INCLUS COMISII ROGATORII ÎN MAI MULTE TĂRI EUROPENE. În Germania ancheta s-a inchis după ce Tom Enders a ajuns presedintele grupului AIRBUS.

Tom Enders s-a aflat la conducerea EADS și atunci cand s-a semnat și derulat contractul FRONTIERA , investigat de DNA .

Ancheta din Austria  poate să dea un impuls și la București pentru DEZGHETAREA DOSARULUI EADS , îngropat ,se pare ,din rațiuni politice si după contacte romano-germane la nivel înalt.

×